banner913
banner932
banner1012

1987'den bu yana yaşanan en kötü çeyrek!

banner1020

banner974
1987'den bu yana yaşanan en kötü çeyrek!

banner971
  • TCMB, dün, yeni önlemler açıklandı. Paketin genelinin amacı, koronavirüsün ekonomik ve finansal cephe üzerindeki yarattığı yıkıcı etkiyi hafifletmek. TCMB, bu kapsamda, piyasa likiditesine destek vererek reel sektöre yönelik kredi kanallarını açık tutmak istiyor. 
  • Özellikle, TCMB'nin piyasadan tahvil almaya gideceği yönünde haber, ikincil piyasa faizlerinde bir miktar da olsun gevşemeye neden oldu. Toplam büyüklüğü yaklaşık 130 milyar TL olan İşsizlik Sigortası Fonu'nun neredeyse tamamına yakını tahvillerden oluşuyor.  
  • Hükümetin, kısa çalışma ödeneğinin bu fondan karşılanacağı, haliyle tahvillerin de satılması anlamına geliyor. Tahvillerin satılması, ikincil piyasa faizleri üzerinde yukarı yönlü baskı kuracağından, Piyasa Yapıcısı bankalara doğrudan TCMB'ye satmanın önü açılıyor.  
  • Lakin, her ilacın bir şifa etkisi kadar yan etkisi de olduğu unutulmamalıdır. TCMB’nin piyasadan direk tahvil alacağı haberi likidite ve ikincil piyasa faizin yükselmemesi için olumu olsa da, piyasaya verilecek TL likiditenin sterilize edilmemesi durumunda, TL likiditesi dövize yönelebilir. TCMB açısından, döviz rezervlerin son dönemlerde azalma eğiliminde olması,  kurun yukarıya gidebileceği bir senaryoda risk arz edebilir.  
  • USD/TRY

    USD/TRY kurunda, son günlerde vurgu yaptığımız seviyeler dün gece test edilip aşıldı. Daha yalın bir anlatımla, USD/TRY kuru 6,62 seviyesine dayanarak Eylül 2018’den bu yana en yüksek seviyede yükseldi. Teknik manada yükseliş baskısının devam etme ihtimali var. Yukarda 6,66 seviyesi (6,60 üzerinde kalıcılık koşulu ile) test edilebilir. Güç göstergeleri aşırı alım bölgesinde. Bu noktada alımdan ziyade satım tarafında yer almak daha mantıklı bir yatırım davranışı olacaktır.
  • Analizin devamı için aşağıdaki linke tıklayın:
  • https://www.iktisatbank.com/hazine-bulteni
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.