banner913
banner932
banner1012

Öğrencilerimiz için engel kalktı

banner1020

Öğrencilerimiz, GCE – A Level sonuçlarıyla Türkiye’deki üniversitelere girebilecek

banner974
Öğrencilerimiz için engel kalktı

banner971
 
 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun girişimleri sonuç verdi. Öğrencilerimiz GCE – A Level sonuçlarıyla Türkiye’deki üniversitelere girebilecek.
KKTC’deki lise ve dengi okullarda öğrenim gören son sınıf öğrencileri, GCE – A Level sonuçları ile Türkiye üniversitelerine girmeye devam edecek.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) daha önceki kararında, Türkiye üniversitelerinin artık GCE-A-Level sonuçlarına göre öğrenci almayacağını açıkladığını ancak aynı kurumun 2022 yılı için bu kararında değişiklik yaptığını açıkladı.
Bakan Amcaoğlu, “girişimlerimiz sonuç vermiştir. Bu yıl liselerimizde son sınıf öğrencisi olanlar 2022 yılında GCE – A Level sonuçlarına göre de Türkiye’deki üniversitelere girebilecektir. 2023 yılı ve sonrası için de bu uygulamanın devam etmesi yönünde YÖK ile çalışmalarımız sürmektedir” dedi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.