banner913
banner932
banner1012

Eğitim Pazartesi günü başlayacak

banner1020

Eğitim Bakanı Amcaoğlu, okulların 25 Ocak Pazartesi günü açılacağını, eğitimin bazı okullarda online, bazı okullarda ise yüz yüze başlayacağını açıkladı

banner974
Eğitim Pazartesi günü başlayacak

banner971

 
Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, okulların 25 Ocak Pazartesi günü açılacağını yineledi, eğitimin bazı okullarda online, bazı okullarda ise yüz yüze başlayacağını açıkladı.
Amcaoğlu, “Eğitim aralıksız, Haziran ayına kadar devam edecek. Hiç durmayacak. Vakalar artarsa online, artmazsa yüz yüze. Akademik takvimi belirledik” dedi.
Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı’nın ‘Eğitim Bakanlığı’nın özel okullarda online eğitimi yasaklanma kararının hukuka aykırı’ olarak yorumlamasını değerlendiren Amcaoğlu, “Yasaya baktığınızda eğitimde hiç kimseye ayrımcalık sağlanamaz deniliyor. Biz mevzuatın gereğini yapıyoruz. Barolar Birliği Başkanı, Eğitim Yasa’nın 77. maddeyi okursa, tek bir akademik takvimin yer aldığını, 271 okulun buna uymak zorunda olduğunu görebilir” dedi.
14. saat programında konuşan Amcaoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:
“Sıkıntılı bölgelerdeki okullarda online eğitim alt yapısı tamamdır.
Özeldeki ilk ve ortaöğretimdeki müdürlerle 3 saat görüştük. Sıkıntılarını dinledik. Online eğitimin pandemi döneminde son çare olarak kullanılacağını, eğitimin sekteye uğratılamayacağı üzerinde durduk. Eğitim anayasal haktır, kamu ve özel ayrı olamaz. Pazartesi okullar açılıyor. Bazı okullarda online, bazı okullarda yüz yüze ama kesinlikle açacağız.
Haziran ayında sona erecek. Hiç durmayacak. Vakalar artarsa online, artmazsa yüz yüze. Akademik takvimi belirledik.
Yasaya baktığınızda eğitimde hiç kimseye ayrımcalık sağlanamaz deniliyor. Biz mevzuatın gereğini yapıyoruz. Barolar Birliği Başkanı, Eğitim Yasa’nın 77. maddeyi okursa, tek bir akademik takvimin yer aldığını, 271 okulun buna uymak zorunda olduğunu görebilir.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.