banner913
banner932
banner1012

Çocuklar yaratıcılıklarını geliştirdi

banner1020

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri, mandala etkinliği ile yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirdi

banner974
Çocuklar yaratıcılıklarını geliştirdi

banner971

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri, ücretsiz ve çevrimiçi gerçekleştirilen bahar dönemi etkinliklerine devam ediyor. Bu hafta ortak yayında buluşan 6-8 yaş Dünya, 9-11 yaş Güneş ve 12-15 yaş Galaksi grubu öğrencileri “Mandala” etkinliği ile hem eğlendi hem de yeteneklerini ortaya koydu.
Öğrencilerin iç dünyalarını, yetenek ve sanatla birleştirerek dışa vurmalarını amaçlayan “Mandala” etkinliğinde, baklagiller ve CD’ler öğrenciler için yetenek materyali haline geldi. Bu iki malzeme ile ilginç şekiller ve desenler tasarlayan öğrenciler el becerilerini geliştirerek eğlendi. Mandala’ya yeni bir teknik katan Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Aysun Gencebay etkinlik boyunca öğrencileri eğlendirerek etkinliği tamamladı.
Her hafta düzenli olarak bir bilim insanı ile tanışan Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri bu hafta iki bilim insanının yaşamı hakkında bilgi edindi. Matematik araştırmacılığı ve Nesin Matematik Köyü’nün kurucusu olan Ali Nesin’in yaşam öyküsü ile başlayan program, sitogenetikçilerden kabul edilen Barbara McClintock ile devam etti. McClintock’un mısırların genleri, mutasyon ve kromozomlar üzerinde yaptığı deneylerin animasyonlu sunumu öğrencilerin oldukça ilgisini çekti.
Matematiği çocuklara sevdirmek ve korkulan bir ders algısından çıkarmayı hedefleyen “Dostum Matematik” etkinliklerinde ise bu hafta geometrik şekiller ele alındı. Yaşamdaki geometrik şekiller ve matematikteki geometrik şekiller üzerinde eğlendirici ve bilgilendirici bir program gerçekleştirildi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.