banner913
banner932
banner1012

Çocuklar bilimsel araştırma yapmayı öğrendi

banner1020

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öğrencileri, YDÜ'nün çeşitli fakültelerinde tasarım, yaşam becerileri ve görgü kurallarını öğrendikleri deneyler, gözlemler ve keşifler yaptılar

banner974
Çocuklar bilimsel araştırma yapmayı öğrendi

banner971

Çocukların hem motor becerilerini hem de fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirecek, meslekleri deneyimlediği, seçim yapma özgürlüğünü elde ettikleri Özay Günsel Çocuk Üniversitesi  Yaz Dönemi beşinci haftasını  tamamladı.
Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nden verilen bilgiye göre, 5-8 yaş Dünya grubu, 9-11 yaş Güneş Grubu ve 12-15 yaş grubu olan Galaksi grubu öğrencileri beşinci hafta programlarında, Yakın Doğu Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde tasarım, yaşam becerileri ve görgü kurallarını öğrendikleri deneyler, gözlemler ve keşifler yaptılar.


MİMARİ YAPILARLA, VÜCUDUMUZU TANIYALIM ETKİNLİĞİ YAPTILAR...
Çocukların görerek, dokunarak, duyarak, hissederek, hareket ederek öğrenebilecekleri materyaller hazırlanan Yaz Dönemi eğitimlerinde Dünya grubu öğrencileri Veterinerlik Fakültesi etkinlikleri kapsamında kelebeklerin oluşumunu, Sağlık Bilimleri Fakültesi etkinlikleri kapsamında vücudunu tanımayı, Mimarlık Fakültesi etkinlikleri kapsamında mısır piramitlerinin mimarisini, geri dönüşüm materyallerinden maket yapmayı öğrenirken aynı zamanda patlamış mısır eşliğinde sinema etkinliği gerçekleştirdi.


BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPMAYI ÖĞRENDİLER...
Çocukların gelişim düzeylerine uygun, zengin uyarıcı çevre olanakları sağlayan; onların bedensel, zihinsel, duygusal yönlerden gelişmesini destekleyen Yaz Eğitimi programlarında Güneş Grubu öğrencileri ise Diş Hekimliği Fakültesi etkinlikleri kapsamında dev dişler etkinliğinde dişlerin yapısını, Mühendislik Fakültesi etkinlikleri kapsamında bilimsel araştırma yapmayı, Hemşirelik Fakültesi etkinleri kapsamında ev kazalarında nasıl davranmamız gerektiğini ve mühendislik deneyleri yapmayı öğrenirken Coğrafya bölümü etkinlikleri kapsamında ilk kaleler etkinliğine katıldı.


TASARIM YAPMAYI DENEYİMLEDİLER...
Galaksi grubu öğrencileri de, Mühendislik Fakültesi etkinlikleri kapsamında 3D Printing hakkında bilgi edinip kendi tasarımlarını yapma fırsatını buldular. Sanat Etkinlikleri kapsamında geri dönüşüm malzemelerinden elbise tasarladılar, Fizyoterapi bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde fizyoterapi mesleği hakkında bilgi edindiler, İletişim Fakültesi etkinlikleri kapsamında Telgraf ve Mors alfabesini öğrendiler, NERITA etkinlikleri kapsamında Girişimcilik ve Girişimcilik hikayeleri kapsamında bilgi topladılar. 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.