banner913
banner932
banner1012

4 sendika: "ODTÜ KKK'deki bir çöküş yükseköğrenimin çöküşü olur"

banner1020

KTÖS, KTOEÖS, DAÜ-SEN ve Kampüs-Sen, ODTÜ KKK’de işten çıkarılan çalışanlarla ilgili basın açıklaması yaptı; hükümete ODTÜ KKK için adım atma çağrısında bulundu

banner974
4 sendika: "ODTÜ KKK'deki bir çöküş yükseköğrenimin çöküşü olur"

banner971
4 eğitim sendikası, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde (ODTÜ KKK) işten atılan personelle ilişkin basın açıklaması yaparak, bir an önce ODTÜ’de yaşanan sorunların çözümlenmesi çağrısında bulundu.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Kuzey Kıbrıs Kampüsü Sendikası (Kampüs-Sen), cuma günü ODTÜ KKK’de işten çıkarılan 13 personele ilişkin basın açıklaması yaptı.
Basın açıklaması, sendika yönetim kurullarının katılımlarıyla bugün saat 12.00’de KTÖS binasında yer aldı.
Sendika temsilcileri, ODTÜ’de yaşananların genel olarak sektörün içerisinde olduğu durumun bir yansıması olduğuna işaret ederek, ODTÜ’de yaşanabilecek bir çöküşün de tüm yükseköğrenimin çöküşü olacağı konusunda uyardı.
Hükümetin bir an önce sorunun çözümüne yönelik adım atması gerektiğini savunan sendikalar, ODTÜ yönetimi ve Kampüs-Sen’in de yer alacağı bir diyalog masası oluşturulmasını talep etti.
Sendikalar, üniversitelerde örgütlenmenin önemine vurgu yaparak, ancak örgütlenildiği takdirde personelin iş güvencesinin sağlanabileceğini vurguladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.