banner913
banner932
banner1012

Rishi Sunak’ın pahalı takım elbisesi tartışma yarattı

banner1020

İngiltere'de Boris Johnson'ın istifası sonrasında yeni başbakan olmak için yarışan eski Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın dün giydiği takım elbisenin fiyatı dudak uçuklattı.

banner974
Rishi Sunak’ın pahalı takım elbisesi tartışma yarattı

banner971

 

 İngiltere’de dün “Hasta la Vista baby” diyerek görevini sonlandıran Boris Johnson’ın koltuğunu dolduracak ismin belirlenmesi için geri sayım başladı. Muhafazakar Parti’nin yeni liderini ve ülkenin yeni başbakanını seçmek için yapılan son oylamada eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss, yeterli oy alarak son tura kaldı.

Seçim yarışına geri sayım başlarken, Sunak’ın dün tercih ettiği takım elbise ülke gündemine bomba gibi düştü. Eşiyle birlikte Sunday Times’ın Zenginler Listesi’nde yer alan ilk siyasetçi olan ve eşiyle birlikte 730 milyon sterlinlik serveti olduğu ortaya çıkan Sunak dün lacivert bir takım elbiseyle kamuoyunun karşısına çıktı.


 

 Sunak’ın takım elbisesinin özel dikim olduğu öğrenildi.

 

 İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail, Sunak’ın fotoğraflarını inceleyerek genç siyasetçinin takım elbisesinin markasını öğrendi. Gazete, takım elbisenin Henry Herbert tarafından hazırlanan özel bir tasarım olduğunu ortaya çıkardı. Sunak’ın takım elbisesinin 3500 pound (yaklaşık 73.787 TL) olduğu öğrenildi.

Gazete Sunak’ın lüks markalara düşkün olduğunu yazarken hafta sonunda da 490 poundluk (yaklaşık 10 bin TL) Prada marka bir ayakkabı giydiğini aktardı. Fakat son dönemde ekonomik kriz içine girmeye başlayan İngiltere’de başbakan adayının bu denli pahalı takım elbiseler ve ayakkabılar tercih etmesi tepki çekti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.