banner913
banner932
banner1012

Japonya, BM Güvenlik Konseyinde "Kuzey Kore" konsensüsü arayacak

banner1020

Japonya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) geçici üyeliği ve Ocak 2023 dönem başkanlığı sürecinde "Kuzey Kore'yi" gündemde tutacak.

banner974
Japonya, BM Güvenlik Konseyinde "Kuzey Kore" konsensüsü arayacak

banner971
Japonya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) geçici üyeliği ve Ocak 2023 dönem başkanlığı sürecinde "Kuzey Kore'yi" gündemde tutacak.

BMGK'nin 2023-24 dönemi geçici üyeleri Ekvador, Japonya, Malta, Mozambik ve İsviçre'nin görev dönemleri başladı.
Japonya'nın BM nezdindeki Büyükelçisi İşikane Kimihiro, ülkesinin, iki yıl süreli geçici üyelik ile Ocak 2023 dönem başkanlığı görevlerine yönelik basın toplantısı düzenledi.
İşikane, ülkesinin görev döneminde, konseyin, Kuzey Kore'nin silah programlarına yönelik bir konsensüse ulaşabilmesi için tüm çabayı sarf edeceklerini söyledi.
Kuzey Kore hakkında konseyin "tek ses ile konuşabilmede başarılı olmadığını" kaydeden Japon Büyükelçi, "durumlar gerçekten iyi yönde gitmiyor" dedi.
İşikane, "İstediğim, Güvenlik Konseyi'nin birleşmiş ve birleşik sesine sahip olmaya çalışmak. Böylece bu sesin bir etkisi olabilecek" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa'nın, gelecek hafta New York'ta "hukukun üstünlüğü, uluslararası güvenlik" temalı toplantı düzenleyeceği bildirildi.
Resmi Kyodo ajansı, BM kararlarını ihlal ederek Kuzey Kore'nin 2022 yılında 37 füze denemesi gerçekleştirdiğini ve bu sayının yıllık rekor olduğunu bildirdi.
Veto hakkına sahip daimi üyeler Rusya ve Çin'in izlediği politikalar nedeniyle konseyin, Kuzey Kore'ye karşı ek yaptırımlar alınmasında anlaşma sağlayamadığı biliniyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.