banner913
banner932
banner1012

İran'dan Trump'a bir tepki daha...

banner1020

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslüman sığınmacılarla ilgili kararı için "Müslümanların ABD topraklarına girmelerinin engellenmesi aşırılık yanlıları için bir hediyedir." dedi.

banner974
İran'dan Trump'a bir tepki daha...

banner971

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald  Trump'ın Suriyeli mültecilerin gelişini askıya alan ve aralarında İran'ın da  bulunduğu 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararını  eleştirdi. 

Zarif, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, "Müslümanların  ABD topraklarına girmelerinin engellenmesi aşırılık yanlıları için bir  hediyedir." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasında Zarif şunları kaydetti:

"7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamak ABD'nin  iddialarının temelsiz olduğunun göstergesidir. ABD'nin İran devletiyle bazı  konularda ihtilafları vardır. Ancak buna rağmen Müslümanlara getirilen yasak, bu  devletin İran halkına dost olduğu şeklindeki iddiasının temelsiz olduğunu  göstermektedir. Uluslararası camianın diyalog ve iş birliğine ihtiyacı vardır."

ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı Suriyeli mültecilerin ABD'ye gelişini  askıya alan ve Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının  ülkeye girişini yasaklayan kararnamenin cuma günü yürürlüğe girmesinin ardından  New York'ta John F. Kennedy Havalimanı'nda iki Irak vatandaşı göz altına  alınmıştı.

Son olarak ABD'de bir federal mahkeme 7 Müslüman ülkenin  vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle  askıya alarak, havalimanlarında gözaltına alınanların sınır dışı edilmemesine  karar verdi.

New York federal mahkemesinde görülen duruşmada, Federal Hakim Ann  Donnelly, sınır dışı kararının "onarılmaz bir zarara" neden olabileceği  gerekçesiyle ABD'ye girişlerine sınırlama getirilen ülkelerin vatandaşlarının  geçici olarak ABD'de kalması yönünde karar aldı.

  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.