banner913
banner932
banner1012

İklim krizinin G7 ülkelerine faturası 5 trilyon dolar olacak

banner1020

İsviçreli Swiss Re Enstitüsü ve İngiliz yardım kuruluşu Oxfam tarafından yapılan araştırmaya göre, iklim değişikliğinin ekonomik etkilerinin corona virüsten iki kat daha fazla olacağı belirtildi.

banner974
İklim krizinin G7 ülkelerine faturası 5 trilyon dolar olacak

banner971
Yayınlanan raporda, 30 yıl içinde sıcaklıkların 2,6 santigrat derece artması durumunda dünyadaki paranın yüzde 64’ünü bünyesinde bulunduran G7 ülkelerinin (Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada) GSYİH'nın yüzde 8,5'ini, yani toplamda yaklaşık 5 trilyon dolar kaybedecekleri bildirildi.

İsviçreli Swiss Re Enstitüsü ve İngiliz yardım kuruluşu Oxfam yayınladıkları yeni araştırmada, önümüzdeki yıllarda gerçekleşmesi öngörülen iklim krizinin G7 ekonomilerini Covid-19'un iki katı kadar küçülteceğini belirtti.

Araştırmaya göre, artan sera gazı emisyonlarıyla mücadele etmedikleri takdirde dünyanın en büyük ve sanayileşmiş ekonomileri olan G7 ülkelerinin, GSYİH'nın yüzde 8,5'ini, yani yaklaşık 5 trilyon dolar kaybedecekleri bildirildi.

n yüzde 8,5'ini, yani yaklaşık 5 trilyon dolar kaybedecekleri bildirildi.

Oxfam ve Swiss Re Enstitüsü, 30 yıl içinde sıcaklıkların 2,6 santigrat derece artması durumunda dünyadaki paranın yüzde 64’ünü bünyesinde bulunduran G7 ülkelerinin (Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada) derinden etkileneceğinin altını çizdi.

‘KÜRESEL EKONOMİ İÇİN BİR NUMARALI RİSK’

Araştırmaya öncülük eden Swiss Re'nin baş ekonomisti Jerome Haegeli, “İklim değişikliği küresel ekonomi için uzun vadeli bir numaralı risk ve bulunduğumuz yerde kalmak bir seçenek değil” derken “Özellikle G7 tarafından daha fazla ilerlemeye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

G7 ülkeleri dışında özellikle Hindistan’a değinilirken 30 yıl içerisinde 2,6 santigrat derece sıcaklık artışı olması durumunda ülke ekonomisinin dörtte bir oranında küçüleceği belirtildi.

Araştırmada, kuraklık ve sel gibi aşırı hava koşulları da dahil olmak üzere iklim değişikliğinin tahmin edilen doğrudan etkilerini hesaba katıldığı bildirilirken tarımsal verimlilik ve oluşabilecek sağlık sorunlarının göz önüne alındığının altı çizildi.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.