banner913
banner932
banner1012

İklim aktivistlerinin yeni hedefi Andy Warhol

banner1020

Daha önce Van Gogh ve Goya gibi sanatçıların eserlerini hedef alan iklim aktivistlerinin bu seferki hedefi Amerikalı ünlü sanatçı Andy Warhol’un Avusturalya’daki tablosu oldu

banner974
İklim aktivistlerinin yeni hedefi Andy Warhol

banner971

 

Çevre ve iklim aktivistleri Avusturalya’nın başkenti Canberra’daki Ulusal Galeri’de bulunan Andy Warhol tablosuna saldırdı.

İklim konusundaki taleplerini dile getirmek için ünlü ressamların eserlerine saldırmaya devam eden “Stop Fossil Fuel Subsidies (Fosil Yakıt Sübvansiyonlarını Durdurun)” adlı çevreci grup, sanatçının “Campbell’s Soup Cans” adlı eserini mavi kalemle karaladı.


İklim
aktivistleri Andy Warhol’un tablosunu hedef aldı - 2

Pop art akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Amerikalı ressamın piyasaya sürülen çorba konserveleri çeşitlerini resmettiği tuvaller cam ile korunduğu için zarar görmedi.

Ayrıca protestocuların ellerini tabloya yapıştırmak istediği de biliniyor.


İklim
aktivistleri Andy Warhol’un tablosunu hedef aldı - 3

İklim aktivistleri, Avustralya hükümetinin petrol, gaz ve kömür endüstrilerine verdiği desteği kesmesi için talepte bulundu.

Aktivist Bonnie Cassen, Warhol'un sanat eserinin “çılgına dönen tüketim kültürünü” yansıttığını belirtti. Cassen, “Şimdi kapitalizm çıldırmış durumda. Aileler çocukları için ilaç ve yiyecek arasında seçim yapmak zorunda kalırken, fosil yakıt şirketleri rekor karlar elde ediyor. Yine de hükümetimiz fosil yakıt endüstrisine dakikada 22 bin dolar sübvansiyon veriyor” ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.