banner913
banner932
banner1012

IKEA 100 bin şöför arıyor

banner1020

Dünyaca ünlü mobilya devi Ikea, şoför sıkıntısı yaşıyor.

banner974
IKEA 100 bin şöför arıyor

banner971

 Birleşik Krallık genelinde yaşanan sorun nedeniyle şirket, yaklaşık 1.000 ürün hattını tedarik etmekte zorlanıyor. Yaşanan kriz nedeniyle şirket, dünya genelinde 100 binden fazla şoför alacak.

Ikea, bazı mağazalardaki ürün kıtlığının Covid ve Brexit’e bağlı olduğunu belirtti. Grip aşısı tedarikçilerinden yiyecek ve içecek firmalarına kadar uzanan işletmeler de Ikea gibi tedarik sorunları yaşıyor.

İngiltere hükümeti daha önce “sektörün zorluklarını ele almak için sanayi ile yakın bir şekilde çalıştığını” söyledi. Ikea, Birleşik Krallık ve İrlanda’daki 22 mağazasındaki stoklarının yüzde 10’u veya yaklaşık 1.000 ürün grubuyla tedarik sorunları yaşadığını açıkladı.

Ikea tarafından yapılan açıklamada “Birçok perakendeci gibi biz de Covid-19 ve işgücü kıtlığı nedeniyle tedarik zincirlerimizde süregelen zorluklar yaşıyoruz. Nakliye, hammadde ve kaynak kullanımı bunların hepsini etkiliyor” dendi. Ikea özür diledi ve durumun “önümüzdeki haftalarda ve aylarda” düzelmesini umduğunu söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.