banner913
banner932
banner1012

Cebelitarık'ta yakıt sızıntısı tehlikesi

banner1020

İspanya'nın güneyindeki Cebelitarık Boğazı'nda 29 Ağustos'ta meydana gelen kaza sonrasında gövdesi yarılan yakıt ve yağ yüklü gemi, bölge için çevre kirliliği riski oluşturuyor

banner974
Cebelitarık'ta yakıt sızıntısı tehlikesi

banner971

Cebelitarık Özerk Yönetimi, gövdesi yarılan "OS 35" adlı yük gemisindeki yakıt ve yağın denize dökülmeye başladığını duyurdu.

Özerk yönetim hükümeti, "geminin henüz tam olarak ikiye ayrılmadığını ancak bunun gerçekleşmesinin açık bir risk olduğunu ve gemideki yakıtı çıkarmak için acil girişimde bulunulduğunu" bildirdi.


Cebelitarık'ta yakıt sızıntısı tehlikesi - 2

Bölgede deniz ve çevre kirliliği riski nedeniyle Cebelitarık Limanı'nda bütün operasyonların durdurulduğu ve tamamen hasarlı gemiye odaklanıldığı ifade edildi.


Cebelitarık'ta yakıt sızıntısı tehlikesi - 3

183 ton ağır yağlı yakıt, 250 ton dizel yakıt ve 27 ton kayganlaştırılmış yağ yüklü gemi, 29 Ağustos akşamı Hollanda'nın Vlissingen Limanı'na gitmek üzere yola çıkmış ve manevra yaptığı sırada bir yakıt taşıyıcı gemiyle çarpışmıştı.


Cebelitarık'ta yakıt sızıntısı tehlikesi - 4

Kazanın ardından gemideki 24 kişilik mürettebat ve 6 müfettiş güvenli bir şekilde tahliye edilmişti.


Cebelitarık'ta yakıt sızıntısı tehlikesi - 5

Alınan ilk önlemler kapsamında yakıt ve yağın denize yayılmasını önlemek için geminin etrafı, sızıntıyı en aza indirebilecek, toplayıcı ve emici özelliği olan bir ağ ile sarıldı.


Cebelitarık'ta yakıt sızıntısı tehlikesi - 6

Olayın ardından geminin bulunduğu yerin çok yakınında plajları olan İspanya da alarma geçti.


Cebelitarık'ta yakıt sızıntısı tehlikesi - 7

Algeciras Belediyesi, kıyı kirliliği riskine karşı acil eylem planını devreye soktuğunu açıkladı.


Cebelitarık'ta yakıt sızıntısı tehlikesi - 8
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.