banner913
banner932
banner1012

Çalıştıracak eleman bulamayan İngiltere'de başlangıç maaşlarına rekor zam

banner1020

İngiltere’de işe başlangıç maaşlarında Temmuz ayında rekor artış görüldü. REC ve KPMG'in konuyla ilgili anketleri istihdam piyasasının yoğunlaştığına işaret ederken Londra’da tam zamanlı işe alımlarda kayıtlara geçen en yüksek artışlar görülüyor

banner974
Çalıştıracak eleman bulamayan İngiltere'de başlangıç maaşlarına rekor zam

banner971

Eleman açığı hisseden İngiltere'de başlangıç maaşlarında rekor seviyeler izleniyor.

Araştırmalara göre, İngiltere’deki başlangıç maaşları son 24 senenin en yüksek artışını kaydetti.

KPMG ve REC’nin raporuna göre, yeni işe alınanların maaşları, pandemi kısıtlamalarının genişlemesiyle oluşan iş açığını dolduracak eleman alımlarındaki yarışı da gözler önüne serdi.

Raporlarda, İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasıyla yaşanan çalışan sayılarındaki düşme sonrasında, maaşlardaki enflasyonist baskının üstünde duruluyor.

Birçok sektörde eleman açığı yaşanıyor

Perakendeden sanayiye kadar birçok sektörde faaliyet gösteren İngiliz şirketleri, Brexit’in Avrupa Birliği üzerinden gelen göçün kesilmesine sebep olması ve pandemiden etkilenen çalışanların daha güven verici işler aramaya yönelmesi sonucunda açılan işgücü açığını doldurmakta zorlanıyor.

Bu da, İngiltere Merkez Bankası’nı mevcut işlere yönelen yeterli işgücü olup olmadığı konusundaki yeni endişelere yönlendirdi.

İngiltere Merkez Bankası, Perşembe günü yayımladığı bir raporunda, maaş ödemelerinin yanı sıra, maaşın artışına yönelik eğilimlerin de ciddi oranda arttığını söyledi. Raporda, bazı bağlantılar, deneyimli profesyoneller için, daha yüksek maaş paketleri ve daha esnek çalışma şartları sunmalarından dolayı bir rekabet haline gelebileceğinden bahsedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.