banner913
banner932
banner1012

Burnuyla milyonlara umut oldu

banner1020

Dünya üzerinde milyonlarca insanı etkileyen ve kesin bir tedavisi bulunmayan Parkinson hastalığının teşhisi için deri sürüntüsü testi geliştirildi

banner974
Burnuyla milyonlara umut oldu

banner971

Geliştirilen testte İskoçya’nın Perth şehrinde yaşayan 72 yaşındaki emekli hemşire Joy Milne’in deneyimleri temel alındı. Milne, 2015’te ölen eşi Les’e resmen Parkinson teşhisi konulmadan 12 yıl önce eşinin kokusunda birtakım değişimler gözlemlemişti. Milne bunu, “Özellikle omuzları etrafında ve ensesinin arkasında nahoş bir koku duymaya başladım. Cildi de büyük bir değişim gösteriyordu” diye anlattı. BBC’nin haberine göre, Manchester Üniversitesi’ndeki akademisyenler, enselerinden basit bir pamuklu çubuk kullanarak örnek alındığında Parkinson hastalığı olan kişileri tanımlayabilen bir test geliştirerek bir atılım gerçekleştirdi. Bu yeni deri sürüntüsü testi ise laboratuvar koşulları dışında başarılı olursa, daha hızlı tanı elde etmek için kullanılabilecek. Parkinson dünya genelinde en hızlı yayılan nörolojik hastalıklardan biri.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.