banner913
banner932
banner1012

Bu barda biralar Ayçiçeğiyle ödeniyor

banner1020

Almanya’da bir pub, ayçiçek yağı kriziyle mücadelede sıra dışı bir yöntem deniyor ve müşterilerine biralarını ayçiçek yağıyla ödeme imkanı veriyor

banner974
Bu barda biralar Ayçiçeğiyle ödeniyor

banner971

Rusya’nın şubatta Ukrayna’yı işgali sonrası iki ülkenin küresel ayçiçek yağı ihracatının yaklaşık yüzde 80’ini oluşturması nedeniyle Türkiye ve Almanya dahil birçok Avrupa ülkesinde arz sorunu yaşanmıştı.
Münih’teki Giesinger isimli pub market raflarında zor bulunan, bazı yerlerde satışına limit konan ayçiçek yağı sorununu çözmek için müşterilerine bir litre yağ karşılığında bir litre bira sunuyor.
Reuters’a konuşan pub müdürü Erik Hoffmann “Mutfakta yağ bitince böyle bir fikir bulduk, yaratıcı olmamız gerekti. Yağ almak zor, haftada 30 litre yağa ihtiyacınız varken yalnızca 15 alabiliyorsanız bir noktada şnitzel kızartamaz hale geliyorsunuz” dedi.
Şimdiye kadar 400 litre bira ve yağ takası yapılmış.
Almanya’da pub’larda bir litre bira yaklaşık 7 avroyken marketlerde ayçiçek yağının litresi ortalama 4,5 avro. Dolayısıyla yağ karşılığı bira teklifi cazip.
Pub’ın müşterilerinden Moritz Baller insani yardım teslim etmek için gittiği Ukrayna’dan aldığı 80 litre ayçiçek yağı karşılığında 8 kasa birayla doğumgününü kutladığını anlattı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.