banner913
banner932
banner1012

Bıçaklı saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi bir gözünü kaybetti

banner1020

Geçtiğimiz Ağustos yanında ABD’nin New York kentinde katıldığı bir konferans sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi bir gözünü kaybetti

banner974
Bıçaklı saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi bir gözünü kaybetti

banner971
 

 

New York’ta katıldığı bir etkinlikte bir kez boynundan olmak üzere 15 kez bıçaklanan 'Şeytan Ayetleri' kitabının yazarı Salman Rüşdi’nin bir gözünü kaybettiği duyuruldu.


Bıçaklı saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi bir gözünü kaybetti - 2

“ÖLÜMCÜL BİR SALDIRIYDI”

Rüşdi’nin aynı zamanda bir elini de kullanamadığı bildirildi.

Hint asıllı yazarın menajeri Andrew Wylie, İspanyol El Pais gazetesine yazarın 15’ten daha fazla kez göğsünden bıçaklandığını ve “ölümcül bir saldırı” olduğunu söyledi.  Wylie, "Boynunda oldukça ciddi üç yara vardı. Bir eli, dirseğindeki sinirler kesildiği için hiç hareket edemiyor” dedi.


Bıçaklı saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi bir gözünü kaybetti - 3

Yazarın nerede olduğuyla ilgili herhangi bir bilgi veremeyeceğini belirten menajer, Rüşdi'nin hayatta olmasının en önemli şey olduğunu söyledi.


Bıçaklı saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi bir gözünü kaybetti - 4

SALDIRGAN SUÇSUZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

1988'de yayınladığı 'Şeytan Ayetleri' isimli romanıyla ses getiren yazarı 15 kez bıçaklayan saldırgan Hadi Matar, hakim karşısına çıkmış ve  savunmasında suçsuz olduğunu iddia etmişti.

Rüşdi'ye karşı ikinci dereceden cinayete teşebbüs ve bıçaklı saldırı düzenlemekle suçlanan 24 yaşındaki Matar, avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu belgede suçsuz olduğunu öne sürdü.

Fairview'de ikamet eden California doğumlu Matar, mahkemede elleri önden kelepçeli şekilde hakim karşısına çıkarıldı.

Gözaltında tutulmaya devam edilen zanlı için bir kefalet miktarı belirlenmedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.