banner913
banner932
banner1012

Apple'dan üçüncü parti uygulama adımı

banner1020

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple'ın iPhone ve iPad'lerde App Store'a alternatif uygulama mağazalarına izin vermeye hazırlandığı bildirildi

banner974
Apple'dan üçüncü parti uygulama adımı

banner971

 

Teknoloji devi Apple, iPhone ve iPad'lerde alternatif uygulama yüklemelerine izin vermeye hazırlanıyor.

Bloomberg News'in konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Apple kullanıcıları üçüncü taraf yazılımları App Store kullanmadan iPhone'larına ve iPad'lerine indirebilecekler.

Apple, iOS işletim sistemindeki uygulamalar aracılığıyla kullanıcılar tarafından yapılan ödemelerden yüzde 30 komisyon alıyor.

Apple'ın bu adımının Avrupa Birliği'nin (AB) gelecek yılın sonlarına doğru çıkarması planlanan rekabet yasası kapsamında atıldığı öğrenilirken, şirketten henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Öte yandan haber sonrası teknoloji şirketlerinin hisselerinde sert yükseliş kaydedildi. 

Apple'nın üçüncü parti uygulama mağazalarına belirli güvenlik standartlarına uymasını talep etmesi bekleniyor. Ayrıca şirket üçüncü parti uygulamalardan bir işletme bedeli de alabilir. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.