banner913
banner932
banner1012

Almanya'da dev akvaryum patladı ortalık savaş alanına döndü

banner1020

Almanya’nın başkenti Berlin’de yer alan ve dünyanın alanındaki en büyüğü olan 16 metre yüksekliğindeki dev akvaryum patladı. Olay yerine 100’ü aşkın acil müdahale ekibi gönderildi. İçinde bir milyon litre su ve bin 500 balık bulunan akvaryumun patlaması sonucu 2 kişi yaralandı

banner974
Almanya'da dev akvaryum patladı ortalık savaş alanına döndü

banner971

 

 ÇOK SAYIDA ACİL MÜDAHALE EKİBİ GÖNDERİLDİ

Berlin'de yaklaşık bin 500 egzotik balığa ev sahipliği yapan bir akvaryum bu sabah  erken saatlerde patladı ve yaklaşık 100 acil durum müdahale ekibinin şehrin merkezindeki eğlence kompleksine doğru yola çıktı.


Almanya'da dev akvaryum patladı: Çok sayıda acil yardım ekibi gönderildi - 2

Berlin polisi tarafından yapılan açıklamada, "Su canlılarındaki inanılmaz kayba ek olarak  iki kişi cam kıymıklarından yaralandı. Hava sıcaklığı -7 derece olduğu için akvarumun yanındaki otelin misafirlerini taşımak için otobüsler sevk edildi"  denildi.


Almanya'da dev akvaryum patladı: Çok sayıda acil yardım ekibi gönderildi - 3

Bununla birlikte, Alexanderplatz meydanından  Brandenburg Kapısı'na giden ana yolun, binadan taşan büyük miktarlardaki su nedeniyle kapatıldığı belirtildi.


Almanya'da dev akvaryum patladı: Çok sayıda acil yardım ekibi gönderildi - 4

Akvaryumun bulunduğu bölgedeki yollar ve kaldırımlar ise ölü hayvanlar, cam kırıkları ve enkaz parçalarıyla doldu. 


Almanya'da dev akvaryum patladı: Çok sayıda acil yardım ekibi gönderildi - 5

DÜNYANIN EN BÜYÜK SİLİNDİRİK AKVARYUMUYDU

Öte yandan, Radisson zincirine ait bir otele, bir müze, çeşitli mağazalara ve restoranlara ev sahipliği yapan DomAquaree kompleksinin  web sitesine göre, patlayan akvayum dünyanın en büyük müstakil silindirik akvaryumuydu.


Almanya'da dev akvaryum patladı: Çok sayıda acil yardım ekibi gönderildi - 6

PATLAMA NEDEN YAŞANDI?

Öte yandan, yetkililer tarafından yapılan açıklamada, akvaryuma yönelik bir saldırı yapıldığına ilişkin bir emarenin bulunmadığı vurgulandı.


Almanya'da dev akvaryum patladı: Çok sayıda acil yardım ekibi gönderildi - 7

İtfaiyeden yapılan açıklamada, içinde bir milyon litre su bulunan akvaryumun çok kısa sürede patladığını belirterek, “Akvaryum arızalıysa aniden patlar. Bu, suyun sızdığı küçük bir çatlak değil çünkü akvaryum aniden patladı"  ifadeleri kullanıldı.


Almanya'da dev akvaryum patladı: Çok sayıda acil yardım ekibi gönderildi - 8

Kentin önemli turistlik bölgesinde yer alan 16 metre yüksekliğinde ve 11,5 metre çapındaki akvaryumda, 1 milyon litre su ve çeşitli cinsten 1500 balık bulunuyordu.


Almanya'da dev akvaryum patladı: Çok sayıda acil yardım ekibi gönderildi - 9
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.