banner913
banner932
banner1012

Afganistan cehenneme döndü

banner1020

Afganistan'ın en iyi korunan diplomatik merkezinde yer alan Almanya Büyükelçiliği'nin önünde bir su tankerine doldurulan bomba, infilak ettirildi. Başkent Kabil'i cehenneme çeviren saldırıda Reuters ve AJE ölü sayısının 80 olduğunu duyurdu. Yaralı sayısı ise 320.

banner974
Afganistan cehenneme döndü

banner971

İlkbaharın gelmesiyle Taliban'ın saldırılarında artış görülen Afganistan, bu sabah başkentinde vuruldu. Devlet başkanlığı ve büyükelçiliklerin yer aldığı bölgede, Alman büyükelçiliğinin yakınında patlatılan bomba yüklü su tankeri başkent Kabil'i cehenneme çevirdi. Büyük patlamada Almanya büyükelçilik binası enkaza döndü, Türkiye, Fransa ve Hindistan büyükelçilik binaları da hasar gördü.

Zambak Meydanı'nda yerel saatle sabah 08.25'te gerçekleşen saldırıda can kaybı sürekli artıyor, İçişleri Bakanlığı ölü sayısını 64 olarak açıkladı. Reuters ve Al Jazeera ise can kaybının 80'e çıktığını duyurdu. İlk başta Hastanelere 90 yaralı taşındığı duyurulsa da dakikalar sonra gelen resmi açıklamaya göre bu sayı 320'yi buldu. Birçok yaralının durumu ağır ve can kaybının yükselmesinden ciddi şekilde endişe ediliyor.

Mesai başlangıcında Kabil'in her yerinden hissedilen patlamada, yüzlerce metre ötedeki evlerin camları kırıldı. Uluslararası haber ajansları, ağır hasar gören binaların yanı sıra yaklaşık 30 aracın da yandığını duyurdu. Ajansları, kanlar içindeki yaralıların hastanelere götürüldüğü gösteren çok sayıda fotoğraf servis etti.

BBC'nin şoförü öldü

İngiliz BBC kanalında şoför olarak çalışan Muhammed Nazir, saldırıda yaşamını yitirenler arasında.

BBC, dört çalışanının yaralandığı patlamada Nazir'nin iş arkadaşlarını ofise götürürken bombaya hedef olduğunu Twitter hesabından duyurdu.

İsmi açıklanan ilk kurban ise Aziz Navin oldu. Navin, Afgan TOLONews kanalında bilgi işlem mühendisi olarak çalışıyordu.

BBC'den Harun Nazafijada, olay yerinde kanlar içinde çok sayıda insan gördüğünü ve polisin meydanı giriş çıkışlara kapattığını bildiriyor.

Türkiye büyükelçiliği de hasar gördü

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, saldırıda Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nin de hasar gördüğünü açıkladı. Büyükelçilik personelinin durumu iyi.

Açıklamada, "Patlama Kabil Büyükelçiliğimizin binalarında da hasara neden olmuştur. Büyükelçilik personelimiz saldırıdan zarar görmemiştir" denildi.

Türk askeri fotoğrafladı

Kabil'de görevli Türk askeri birliğinden çekilen bir fotoğraf, patlamanın şiddetini gözler önüne seriyor.

Almanya ve Fransa açıkladı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, saldırının Alman büyükelçiliğinin çok yakınında gerçekleştiğini resmen duyurdu. Gabriel'in verdiği bilgiye göre, patlamada elçilik çalışanları yaralandı, Afgan korumalar öldü.

Fransa'nın AB Bakanı Marielle de Sarnez de, Fransız elçilik binasının hasar gördüğünü söyledi.

Al Jazeera muhabiri Kais Azimi, saldırının gerçekleştiği noktanın çok önemli ve Kabil'in en kalabalık yerlerinden biri olduğu bilgisini verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.