banner913
banner932
banner1012

ABD’de corona yasaklarını protestonun acı bilançosu

banner1020

ABD'de corona virüsü kısıtlamalarının kaldırılması için protesto eylemlerinin düzenlendiği eyaletlerden Kentucky'de, en yüksek günlük vaka artışı kayıtlara geçti.

banner974
ABD’de corona yasaklarını protestonun acı bilançosu

banner971

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü kısa sürede dünya çapında bir krize dönüştü. 790 bin vaka ve 42 binin üzerinde ölümle salgının yeni merkezi haline gelen ABD’de ise akıl ve mantık sınırlarını zorlayan gösteriler düzenlenmeye başlandı.

Pek çok eyalette binlerce kişi sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak sokaklara çıktı. Virüs nedeniyle uygulanan kısıtlamaları protesto eden eylemciler, kapatılan işyeri ve okulların bir an önce açılmasını istedi.

2 BİN 960’A YÜKSELDİ

Gösterilerin düzenlendiği eyaletlerden Kentucky’de, eylemlerin yol açtığı sonuçları gösterebilecek veriler paylaşıldı. Buna göre gösterilerin ardından pazar günü eyalet genelinde en yüksek günlük yeni vaka artışı kayıtlara geçti.

Kentucky’deki eylemler objektiflere böyle yansıdı.

273 yeni tanı konulduğu açıklanırken, toplam sayı 2 bin 960 oldu.

‘SAVAŞIN ORTASINDAYIZ’

Yeni verilerin ardından açıklama yapan eyalet valisi Andy Beshear, “Virüsle mücadelede savaşın henüz ortasındayız. Şu an yaptığımız ve gelecekte atacağımız tüm adımlar birbirimizi korumak için” dedi.

Beshear düzenlenen gösterilerin yeni vakalara etkisini yakından araştırdıklarını ifade ederken, 273 kişiden 41’inin bakımevi hasta ve çalışanları olduğunu söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.