banner913
banner932
banner1012

Tarihi motosikleti Erbil Arkın restore ettirdi

banner1020

Dr. Küçük’ün polis korumalarının 1960-1973 yılları arasında kullandığı motosiklet, Kıbrıs sevdalısı iş insanı Erbil Arkın tarafından yeniden kültürümüze kazandırıldı

banner974
Tarihi motosikleti Erbil Arkın restore ettirdi

banner971
 
 
Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) Kurucusu ve Arkın Group Yönetim Kurulu Başkanı Erbil Arkın, Dr. Fazıl Küçük’ün 1960-1973 yılları arasında polis korumaları tarafından kullanılan AF 838 plakalı ikinci motosikleti de restore ettirerek tarihi mirasa yeniden hayat verdi


İKİCİ MOTOSİKLET DE RESTORE EDİLDİ… 
Dr. Fazıl Küçük’ün 1960-1973 yılları arasında polis korumaları tarafından kullanılan AF 837 plakalı ilk motosikleti 2019 yılında restore ettirerek Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nde sergilenmesini sağlayan Erbil Arkın, Küçük’ün diğer polis korumasının kullandığı ikinci motosiklet olan AF 838 plakalı motosikleti de modifiye ettirerek tarihi yeniden canlandırdı.
ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE SERGİYE AÇILDI… 
Restore edilen AF 838 plakalı ikinci motosiklet, Dr. Fazıl Küçük’ün ölümünün 38. yılı dolayısıyla 15 Ocak’ta Anıttepe’de düzenlenen anma töreninde ilk kez sergilendi.
Tören sırasında konuşma yapan Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Erbil Arkın’a teşekkür ederek bir plaket takdim etti.


“HER ŞEYİ İLE ORJİNALİNİ YANSITAN BİR RESTORASYON”… 
Dr. Fazıl Küçük’ün anısını yaşatmak amacıyla yapılan bu katkının kendisi için bir şeref olduğunu belirterek sözlerine başlayan Erbil Arkın, “Bu restorasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Cavit Öztürk, Tayfun Erdal, Münür Şonya ve Emre Cellek’e teşekkür ederim” dedi. İnsanların motosikletin renginin neden mavi olduğunu sorduğunu söyleyen Erbil Arkın, “Bu renk o dönemki polisin kullandığı motosikletin rengiydi. Biz her şeyi ile orijinalini yansıtan bir restorasyon yapmak istediğimiz için bu şekilde teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.