banner913
banner932
banner1012

Dr. Fazıl Küçük ve Millî Mücadele” sergisini herkes görmeli

banner1020

Güzelyurt Kurtuluş Lisesi öğrencileri sorumlu öğretmenleriyle birlikte, Kıbrıs Sanat Merkezi’nde sergilenen “Dr. Fazıl Küçük ve Millî Mücadele” temalı sergiyi ziyaret ettiler.

banner974
Dr. Fazıl Küçük ve Millî Mücadele” sergisini herkes görmeli

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi öncülüğünde Kıbrıs Türk Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 35. ölüm yıl dönümü anısına ülkemiz 92 sanatçısının 165 özgün eseriyle hazırlanan “Dr. Fazıl Küçük ve Millî Mücadele” temalı sergiyi gezen öğrencilere, Dr. Fazıl Küçük ve Milli Mücadele yılları hakkında bilgiler verildi.

Gezide öğrencilere eşlik eden Güzelyurt Kurtuluş Lisesi Tarih Öğretmeni Rasim Taş, Kıbrıs Türk toplumuna büyük katkısı olan ve Türk toplumunun bu güne gelmesinde önemli bir mihenk taşı olan Dr. Küçük hakkında çocuklara görsel ve işitsel bilgi ile belgeleri göstermek amacıyla “Dr. Fazıl Küçük ve Millî Mücadele” sergisine geldiklerini söyledi.

Özenerek hazırlanan bir sergi olduğunu ve herkesin bu sergiyi ziyaret etmesi gerektiğini belirten Rasim Taş, “Sergi gerçekten özenerek yapılan bir sergi oldu. Tüm halkımızın gelip bu sergiyi görmesi gerekmektedir. Çünkü geçmişimiz, Kıbrıs Türk toplumunun geçmişi gerçekten zor ve meşakkati olmuştur. Bu zorluk ve meşakkatli geçmişi bugünkü nesile bizlerin aktarması gerekiyor. Şayet aktaramazsak geçmişten bihaber bir gençlik yetiştirmiş oluruz. Bu vesileyle “Dr. Fazıl Küçük ve Millî Mücadele” temalı sergiyi çocuklarımıza sunmamıza yardımcı olan herkese çok teşekkür ederiz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.