banner913
banner932
banner1012

Değişiklik işe yaradı


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 16 Kasım 2019, 22:33

Haftalardır puan kaybeden Düzkaya, yeni hocası Mustafa Borataş ile çıktığı ilk karşılaşmada, Gençlik Gücü’nü mağlup ederek ligde Yeşilova’dan sonra ikinci galibiyetini aldı ve puanlarını yediye taşıdı.

Mustafa Hoca’nın, oyuncu bazında nasıl bir değişiklik yapacağını merak ediyordum. Ilk yaptığı ve çok doğru tercih olan Binya’nın tekrar stoper’e yerleştirilmesi oldu. Ayrıca, Berke’yi sol beke, Yunus’u sol kanata alarak ilk yarıyı oynadı ama bu şablon tutmadı. Berke, Boateng karşısında ilk yarıda çok zorlandı. Yunus ise, sol kanadı doğru-dürüst kullanamadı. Bu handikapı bizim gibi gören Mustafa Hoca, ikinci yarıya Berke’yi oyundan alıp yerine Ahmet Can’ı oyuna soktu. Sol beke Yunus geçti, sol kanata ise Ahmet Can yerleşti. Bu değişiklik işe yaradı, Ahmet Can’ın asisti ile Kone ikinci golü G.G. ağlarına bıraktı.

Kone, belki üç gol attı ama bu gollerde Tchami’nin ve sağ kanattan yaptığı bindirmelerle gol yollarını açan savunmanın sağında oynayan Mustafa Akış’ın katkısı büyük.

Düzkaya orta sahası alarm veriyor. Ahmet Karal, sağ kanatta topla fazla oynaması nedeniyle sürekli top kaybediyor. Ayrıca kale içine yaptığı ortaların neredeyse tümü rakip savunmaya gidiyor. Serkan ve Şahin de adam kovalamadıkları için orta sahada üstünlüğü Gençlik Gücü’ne kaptırdılar.

Gençlik Gücü, skor 2-1 iken ve bir eksik oynarken golü bulabilmişse, bunda Düzkaya orta sahasının hatası büyük.  

GG, yeni hocası Hakan Sermaye ile belki Girne’den mağlubiyetle döndü ama hiç de kötü bir futbol oynamıyorlar. Bir eksik kalana kadar Düzkaya’dan daha fazla topla buluştular. Rakibe daha fazla baskı kurdular. Hatta bir eksik oynarken bile Özgür’le golü bulabildiler.

Uche, Düzkaya savunması arasında topla fazla buluşamadı. Daha doğrusu, Binya ona bu fırsatı vermedi. Özgür, ilk yarıda kanata, ikinci yarıda ise kaleye yakın oynadı, gol de attı ama  Mehmet Kaygısız’ın gereksiz kırmızı kart görmesi, Gençlik Gücü’nün oyun planlarını bozdu.

İkinci yardımcı hakem Olgun Canik, skor 1-1 iken ve 42. dakikada, hatalı yer alması nedeniyle öyle bir ofsayt pozisyonunu kaçırdı ki; Özgür topu boş kale yerine dışarı atmasa, Düzkaya uzun süre itiraz edecekti ve işin ilginç tarafı çok da haklı olacaklardı. Boateng, ofsayt pozisyonunda topla buluştu, bayrağını kaldırmadı. Boateng pasını yine ofsayt pozisyonunda olan Özgür’e verdi, ona da kaldırmadı. Tabi tribünlerden çok sert tepkiler aldı. Zaten bu pozisyondan sonra aldığı tepkilerle iyice ters kararlara bayrak kaldırdı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.