banner913
banner932
banner1012

Yerel vakalarda artış var

banner1020

Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, 3-4 ay önce Kongo ve Nijerya uyruklu hastaların çoğunlukta olduğunu, son dönemde ise yerel vakalarda artış yaşandığını vurguladı

banner974
Yerel vakalarda artış var

banner971
 
 
Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, Günaydın Haber Kıbrıs programında önemli açıklamalarda bulundu.
Yaz döneminde doktor, hemşire ve diğer personellerin izin yapmadan çalıştıklarına işaret eden Uçaner, 3-4 ay önce Kongo ve Nijerya uyruklu hastaların çoğunlukta olduğunu, son dönemde ise yerel vakalarda artış yaşandığını dile getirdi. Uçaner, alınan tedbirler ve yapılan denetimler sonucu vaka sayısında düşüş yaşandığını aktardı.
Hasta sayısının zirve yaptığı ve yoğun bakım bölümünün dolmaya yaklaştığı dönemin önemine dikkat çeken Uçaner, “Yoğun bakım uzmanları ile yaptığımız toplantıda, 2 hasta daha gelirse yoğun bakım dolacak, bu nedenle ülkenin kapanması değil ancak kısıtlamaların gündeme getirilmesi görüşüldü. Yaşlı bakımevinden de 8 hasta gelmişti. Yoğun bakım bölümünde 22 sayısına ulaştık, limitleri doldurmuştuk başarı ülkeyi kapatmamaktı. Yoğun bakım servisinde yatak sayısını artırdık. Yoğun Bakıma 12 yatak daha ekledik. İnşallah bu yatakları kullanmayız gerekli düzenlemeler yapılarak başka bir bölüm olarak kullanabiliriz” dedi.
"200 VAKA TESPİT EDİLDİĞİNDE EN AZ 600 KİŞİ ARANMALI"
Temaslı takip ekibinin değiştiğini ve yeni çalışma planlarının yapıldığını anlatan Uçaner, günde 200 vaka tespit edildiğinde en az 600 kişinin aranması gerekir. Yerli kişiler hasta veya temaslı olduğunda direkt bize de ulaşıyor. Onlara yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.
"170 YATAK KAPASİTESİNE ULAŞTIK"
Acil Durum Hastanesi’nin 170 yatak kapasitesine ulaştığını dile getiren Uçaner, “100 acilde, 30 göğüs karantinada yatak var. Yaptığımız bazı düzenlemelerle ve diğer bölümlerdeki yataklarla 170 sayısına ulaştık” şeklinde konuştu
Uçaner, “Yoğun bakım 20’li vakalara geldiğinde bizim için tehlike çanları çalıyor demektir. Biz 200’lere geldiğimizde hastanede yatan sayısı 80-90 Yoğun bakım 20’nin üstüne çıkarsa eğer bu rakam günlük 250 olur” şeklinde konuştu.
"ÇOCUKLAR OKULDA DEĞİL DIŞARIDA BULAŞIR"
Okulların açılmasına rağmen çocuk vakalarında azalma olduğuna işaret eden Uçaner, “Çocuklar okulda değil dışarıda bulaşır. Okullarda gerekli önlemler alındığı için bulaş az oluyor” dedi.
Vaka sayılarının düşmesinde denetimlerin de etkisi olduğuna vurgu yapan Uçaner, “Testleri ve denetlemeleri yaparak kışa hazır olmalıyız” diye konuştu.
Uçaner, evde takip sistemi ve tedavilerin yapılmasının da ülke açısından faydalı olduğuna dikkat çekerek, “Temaslı ve semptompsuz hastalar evde tutulmasıydı ekonomik açıdan faturası ağır olurdu” ifadelerini kullandı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.