banner913
banner932
banner1012

Merck, Kovid hapının acil kullanım onayı için FDA’ye başvurdu

banner1020

Merck & Co., ürettiği Kovid-19 antiviral hapın acil kullanım onayı için FDA’ye başvurdu

banner974
Merck, Kovid hapının acil kullanım onayı için FDA’ye başvurdu

banner971

Merck & Co. ve ortağı Ridgeback Biotherapeutics LP ürettiği antiviral hap molnupiravire acil kullanım onayı almak için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) başvurdu.

Şirketler tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada, molnupiravir hapının hastaneye kaldırılmaya neden olabilecek hafif-ılımlı Kovid-19 vakalarında kullanılmasının hedeflendiği belirtildi. Merck, önümüzdeki aylarda dünyanın geri kalanında da kullanım izni almak için düzenleyici kurumlara başvuru yapacak.

Merck, ürettiği Kovid ilacının ölümleri %50 azalttığını açıklamıştı. Merck’in CEO’su Rob Davis, “Hastaneye gitmeniz gerekmiyor, aşı yaptırmak için bir merkeze gitmeniz gerekmiyor. Evde alabileceğiniz bir hap” açıklamasını yapmıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.