banner913
banner932
banner1012

İngiltere'de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı

banner1020

İngiltere’deki bir laboratuvarda 2021 yılının sonbahar döneminde meydana gelen bir hatanın en az 20 kişinin ölümüne ve 55 bin Covid vakasına yol açtığı belirtildi. Immensa adlı şirketin Wolverhampton kentinde yaklaşık 39 bin pozitif PCR örneğiniyanlışlıkla negatif olarak kaydettiği anlaşıldı. Söz konusu olay ülkenin en sık konuşulan konularından biri haline geldi

banner974
İngiltere'de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı

banner971

 

 

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Kurumu (UKHSA) yetkilileri, ülkedeki bir laboratuvarda 2021 sonbaharında meydana gelen bir hatanın yaklaşık 55 bin ekstra Covid-19 vakasına yol açtığını tahmin etti. 


İngiltere'de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı - 2

20'DEN FAZLA ÖLÜME NEDEN OLDU

Uzmanlar bu dönemde Covid-19 testi yanlış olarak negatif çıkan her kişinin virüsü ortalama olarak iki kişiye daha bulaştırdığını belirtti. Araştırmacılar ayrıca, bu dönemde  'başka türlü meydana gelmeyebilecek' yaklaşık 680 ek hastaneye yatış olduğunu ve 20'den fazla ek ölüm yaşandığını söyledi. 


İngiltere'de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı - 3

İngiltere’de söz konusu hatayı yapan laboratuvarın sahibi Immensa, Ekim 2020'de hükümetten “acilen Covid için PCR testi geliştirmek" üzere 119 milyon sterlinlik bir sözleşme kazandı. 


İngiltere'de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı - 4

Geçen yaz ek PCR testi için hükümet tarafından Immensa'ya 50 milyon sterlin daha verildi. Harvard Üniversitesi mezunu Andrea Riposati'nin sahibi olduğu şirket, Mayıs 2020'de kuruldu. Ancak, Ekim 2021'de gelen yoğun şikayetlerin ardından Immensa’nın  Wolverhampton'daki laboratuvarında değerlendirilen testlerin yanlış şekilde değerlendirildiği anlaşıldı ve laboratuvarın operasyonları askıya alındı.


İngiltere'de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı - 5

PERSONEL HATASINDAN KAYNAKLANDI

Immensa tarafından yapılan açıklamada laboratuvardaki hatanın, personelin pozitif ve negatif sonuçları yanlış bildirmek için eşik seviyeleri belirlemesi nedeniyle meydana geldiği sonucuna varıldığı kaydedildi.


İngiltere'de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı - 6

Neredeyse bir yıl süren soruşturmanın ardından UKHSA direktörü ve baş araştırmacı Richard Gleave, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Soruşturmamız boyunca, bu süre zarfında PCR testi sağlayan özel laboratuvarların sözleşmelerini denetlemek için mevcut düzenlemeleri dikkatlice inceledik.


İngiltere'de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı - 7

Immensa'nın Wolverhampton laboratuvarındaki personel hatalarının, Eylül ve Ekim 2021'de Covid PCR test sonuçlarının yanlış bildirilmesinin doğrudan nedeni olduğu sonucuna vardık.Görüşümüze göre, özel laboratuvarda bu hatanın oluşmasını önlemek için Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği belirli bir işlem yoktu. Ancak raporumuz, hem bu tür olayların tekrarlanma riskini azaltmak hem de endişelerin hızla ele alınmasını ve soruşturulmasını sağlamak için net öneriler ortaya koyuyor” dedi.


Diğer taraftan Gleave, laboratuvardaki hatadan etkilenen hastaların hepsiyle iletişime geçildiğini vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.