banner913
banner932
banner1012

DSÖ'den Çin aşısına acil kullanım onayı

banner1020

banner974
DSÖ'den Çin aşısına acil kullanım onayı

banner971

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yaptığı yazılı açıklamada Sinovac’ın ürettiği Kovid-19 aşısı CoronaVac için acil kullanım onayı verdiğini duyurdu.
DSÖ açıklamasında, aşının “ülkelere, aşıyı fonlayanlara, tedarikçilere ve paydaşlara güvenlik, etkinlik ve üretimde uluslararası standardı sağladığı güvencesi verdiği” belirtildi.

Çin basınından yapılan açıklamada şimdiye kadar en az 23 ülkenin Sinovac aşısını satın almak üzere anlaşmaya vardığı belirtilirken Sinovac Biotech şirketinden yapılan açıklamada ise şimdiye kadar yapılan denemelerde, aşının Kovid-19 salgınının yayılmasına karşı yüzde 100, virüs nedeniyle hastaneye kaldırılma ve ölümlere karşı ise yüzde 83,7 etki gösterdiği belirtildi.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise koronavirüse karşı geliştirilen, 100 milyon doz Sinovac aşısı için anlaşma imzaladıklarını açıklamıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.