banner913
banner932
banner1012

“Annem melek gibiydi”

banner1020

Yakın zamanda Covid-19 olan ve annesi Göksel Kombos’u Covid-19 nedeniyle dün kaybeden Cihan Kombos, duygulandıran bir paylaşım yaptı: “Seni çok seviyorum ve son nefesime kadar seveceğim. Bir hatam olduysa da; hakkını helal et: benim melek, pamuk anam”

banner974
“Annem melek gibiydi”

banner971

Yakın zamanda Covid-19 olan ve atlatan Cihan Kombos, annesi Göksel Kombos’un Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu.
Kombos paylaşımında “Bunu nasıl paylaşacağımı bilmiyorum. İnsan; başkasının ölüm haberini paylaşabilir ancak; sütünü veren, 9 ay karnında taşıyan, besleyip-büyüten: Öz Annesinin öldüğünü; nasıl duyurabilir ki? Ama; yazabiliyor, paylaşabiliyor maalesef, elleri titrese dahi.” ifadelerini kullandı.
Cihan Kombos’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:
“Bunu nasıl paylaşacağımı bilmiyorum. İnsan; başkasının ölüm haberini paylaşabilir ancak; sütünü veren, 9 ay karnında taşıyan, besleyip-büyüten: Öz Annesinin öldüğünü; nasıl duyurabilir ki? Ama; yazabiliyor, paylaşabiliyor maalesef, elleri titrese dahi.
Annemi kaybettim. Canımı, sol yanımı, dert ortağımı, babam ve nenemden sonra ondan güç aldığım, ona yaslandığım; dert ortağımı, tüm ömrü sahibimi ve herşeyimi: Kaybettim.
Annem’in yaşam macerası: Baf’ta başladı. Bugünlere gelene kadar da; hiç unutmadı: Baf’ı, Baf Limanını, Baf-Kurtuluş Lisesi’ni ve Gökmen, Ülkmen Abimi; Rahmetlik Erdal Abimi, onlarla Baf’ın sokaklarında geçirdiği çocukluk anılarını. Baf’ı ve Baf’lıları çok sevdi. Baflı olmaktan başka bir gurur duydu hep.
Sonrasında; Ankara Fakültesinde eğitim aldı ve babamı tanıdı, sevdi, çok sevdi. Hayatında hiçbir kadının kocasını sevmediği kadar; sevdi ve sahip çıktı. Güneyden sonra buraya taşınıp, evlendiklerinde; Bostancı-Güzelyurt’ta hayatını sürdürdü. Ancak; unutmadı yerlilerini, yerini-yurdunu.
 Hep asil bir kadın oldu: Annem. Çok hanım, görgülü, biraz başı yukarıda. Ve; bir o kadar da; mütevazi, yardımsever ve melek gibiydi annem. Mücadele ile geçti yaşamı. Savaş-göç yılları, Baf’ın en asil ve en varlıklı ailelerinden olduğu halde; göç yılları ağır geçti. Babamla olan hayat serüveni güzel olmakla birlikte; yorucuydu. Ve; sonunda tansiyondan dolayı yaşadığı: Felç yılları.
 İyi bile yaşadı derim ben. Ancak; yaşam sevgisi, babama verdiği söz ve ben; bu döneme kadar hayatta tutabildi onu. Maalesef; bu kadar dayanabildi yorgun yüreği ve senelerce didinen: hasta bedeni. Ben; nefes aldığım sürece unutmayacağım onu, gülüşünü, pamuk gibi yüzünü ve her huyunu. Onun kızı olarak doğmaktan be yaşamaktan; gurur duydum ve duyacağım elbet.
Evine olan düşkünlüğünü, titizliğini, hanımefendiliğini, az bulunan görgüsünü, namus ve asalete olan düşkünlüğünü; hiç unutmayıp, onun yolunda ve izinde gideceğim. O; hep: Göksel Hanım oldu, hiçbir vakit; Göksel olmadı. Öyle denildi ona, o şekilde saygı gördü, sadece Kombos’un Hanımı olduğu için değil; kendi meziyeti ile başardı bunu. İnşallah; birazını olsun yapabilirim yaşadığım süre boyunca.
O; temiz-tertipli, okumuş, gün görüp-geçirmiş, hayatta tek bir adamı sevmiş ve ona bağlanmış, evladına iyi bir annelik yapmış, mükemmel bir ev hanımlığı yapmış, kendi hastayken bile; yaşlı annesine bakma erdemini göstermiş, acısını hiç dışa vurmadan; ailesine sahip çıkarak yaşamış; eşsiz bir insandı: Mullaahmet’in torunu; Kalkan ailesinin ferdi ve İzzet Kombos’un eşi; Annem: Göksel hanım’ı; kaybettik
Onu; acı içinde uğurluyorum; çok sevdiği: Kocasının, annesinin, yeğenlerinin yanına. Işık’larda ol: Annem, nurlarda uyu. Melekler yoldaşın olsun: Seni çook seviyorum ve son nefesime kadar seveceğim. Bir hatam olduysa da; hakkını helal et: benim melek, pamuk anam”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.