banner913
banner932
banner1012

Büyük heyecan sona erdi


Tigin Kişmir

Tigin Kişmir

Okunma 11 Mayıs 2020, 16:55

Merhabalar,

 2020 Kuzey Kıbrıs E-Ralli Şampiyonası 1. Sezonu Perşembe gün Sona Erdi . 12 Yarıştan oluşan Şampiyonada ;

Takımlarda Bidda Rally Team Birinci (Ahmet Akbıçak,İbrahim Y. Argün,Doğa Koyuncu,Canben Özpaşa) ,Team F.  ikinci (Güner Şevketoğlu,Asrın Şevketoğlu,Erol Özteknik,Buğur Kambillili) Drive To Survive (Arda Öksüzoğlu,Hüseyin Yarkıner,Şeref Karaoğlan,Niyazi Yorgancıoğlu ) üçüncü olarak tamamladılar.

R5 Sınıfında Ege Aktunç birinci , Cem Batuhan Evcil ikinci , İbrahim Yolcu Argün üçüncü olarak tamamladılar

R2 Sınıfında Berke Yavuz Birinci , Murat Can Şen ikinci , Cevdet Öcal üçüncü olarak tamamladılar.

Ilk sezonda yapılan 12 yarışın 10 tanesi puan getiriyordu ve R5 kategorisinde Ege Aktunç katıldığı 10 E-Ralli’nin hepsini kazanarak rahat bir şampiyonluk elde etti. Fakat ikincilik için inanılmaz bir mücadele vardı bazı yarışlarda ilk beş sürücü arası yalnızca saliselere sığıyordu. R2 kategorisi de ayni şekilde inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu. Covid-19 nedeniyle spordan uzak kaldığımız bu dönemde evlerimizde kalsakda E-Ralli Şampiyonası hepimize çok büyük heyecan ve keyif Verdi.

KKTOK’nin organize ettiği ve ülkemizde ilk olan E-Ralli Şampiyonası 2’ci sezon hazırlıkları da tam gaz devam ediyor.yaklaşık 8 kişilik bir ekiple organize edilen şampiyonaya ilk sezonda 120’nin üzerinde E-Ralli sporcusu katılmıştı.İkinci sezon katılımcı sayısının artması bekleniyor.

KKERŞ 2. Sezonu kayıtları açılmış olup 10 Mayıs 2020 Pazar günü 2. Sezon Start alacaktır.

2’ci sezonda bazı değişiklikler de olacağı açıklandı. Yeni sezonda bazı yarışlarda WRC arabalar ve Kitkar araçlarda kullanılacak. Tabii yapılacak olan yenilikler katılımcılara yeni heyecanlar vereceği kesin. İlk sezonda R5 ve R2 araçlar kullanımı zorunluydu. Yeni sezon öncesinde organize edilen test rallisinde herkes yeni araçları kullanıp deneyim sağlamaya çalışıyor,ve katılımcılar arasında konuşulan konular arasında ilk sezonda sürüş tekniklerine alıştığımızın R5 ve R2 araçlarının tam tersine WRC ve Kitkar araçların  çok farklı sürüş becereileri ve teknikleri gerektirdiği ve 2.sezonun çok daha zorlu ve çekişmeli geçeceği yönündedir. Sabırsızlıkla bekleyip yarışıp sonuçları göreceğiz. Heyecan çok büyük.

Motor sporlarını sevin.

#evdekalgüvendekal 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.