banner913
banner932
banner1012

Bu Ne Hal Böyle?


Ümit BAHŞİ

Ümit BAHŞİ

Okunma 09 Ekim 2017, 10:56

 

Yıllardır yazıp çiziyoruz; devletin kurumlarında olan yolsuzluğun bir türlü önü kesilemiyor. Nedenleri, niçinleri ve sonuca gitme şekilleri demek ki yanlış. Poliste kameraların paraları ile ilgili yolsuzluk olur. Gariban bir polis içeride yatar, kökünü araştıran, soruşturan yok.

Bu polis yıllardır trilyonlarca parayı nasıl zimmetine geçirdi? Amirinin, müdürünün bu yolsuzlukla ilgili suçları yok mudur? Sonuç: Bir hiç... Sebepsiz zenginleşen birileri...

Kooperatiflerde usulsüzlükler olur, bizler yazarız, ortaya koyarız, birileri araştırır ve üstü kapanır. Kooperatiflerin yönetim kurulunun sorumlulukları neden yerine getirilmez? Yani birileri çalacak, zimmetine başkalarının paralarını geçirecek ve bunun sorumlusu sadece bir kişi olacak... Ucuz siyasetin ta kendisi...

Vergi dairesi ve telefon dairesinde yine usulsüzlükler oldu. Birer kişi görevden alınıp işinden oldu, gerisi süt liman. Nasıl olur da bir insan 400 bin TL zimmetine geçirir de bu olaydan amirinin, müdürünün haberi olmaz. Sorulması gereken soru budur.

Son zamanlarda usulsüzlüklerin arttığını gösteren tablo kamuoyuna bu şekilde yansıyor. Daha önceleri de bu gibi olaylar olurdu fakat çok nadiren. Ekonomik krizle beraber ciddi şekilde yolsuzluklar da artış göstermiştir. Savcılıklara ve mahkemelere güven var iken, bu işi soruşturan polis teşkilatına halkın güveni azalmıştır. Polisin içerisindeki çürük elmalar, kendi elleri de temiz olmadığı için, yolsuzlukların üzerine gidemez.

Polislerin KKTC vatandaşlarının çatır çatır kumarhanelerde sabahladıklarını bilmiyormuş gibi davranmaları sizce de tuhaf değil midir? Memleketi kara para, gazino ve bet salonu patronlarının hüküm sürdüğü bir yer haline getirenler bizler değiliz.

Polis teşkilatı maalesef savcılığa gitmeyen dosyalarla anılıyor. Yıllardır batık bankalardan tahsil edilemeyen milyon dolarlar yapanın yanına kar kaldı. Hukukun, adaletin ve yargının üstüne düşeni fazlasıyla yerine getirmeye çalışması bile büyük bir çaba örneğidir, ancak polis teşkilatı bu çürümüşlükle fazla yol kat edemez. Top yekün kadronun değişmesi lazım. Zenginlerin ve para babalarının bazı müdürlerle olan ilişkilerinden dolayı hukuk ve adalet de zedeleniyor. Hal böyle olunca mekleti soyan soyana... Yazık ve günahtır... Halkımızın parası boşu boşuna harcanıyor.      

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.