banner913
banner932
banner1012

Bu Kez Farklı Oynadılar


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 28 Eylül 2019, 23:04

Kaymaklı karşısında izlediğimiz Düzkaya ile, dün izlediğimiz Düzkaya arasında dağlar kadar fark vardı.

İlk yarıda gücünü bilerek oynayan Düzkaya; orta alanı ve savunmayı kalabalık tutarak Yeşilova kanat ataklarını ve ortadan delmelerini önlediler. Ofsayt gerekçesi nedeniyle sayılmayan gol pozisyonu olmasa, akılda kalan bir tek tehlikeli pozisyon bile üretemediler.

İkinci yarıda yorularak çözüleceğini beklediğimiz Düzkaya yerine, tam tersine Yeşilova savunması açık vermeye başladı. Kone, toplara düzgün vurması yanında, adam eksiltmede de başarılı olunca, arka arkaya iki gol attı.

Yeşilova kenar yönetimi, ilk golden sonra Orta sahadan Friday İria ve Burak’ı çıkarıp, yerlerine İlyas ile Yasin’i aldı ama ikinci gol gelince, iyice şaşırdılar. Yeşilova, ikinci yarıda pozisyonlar buldu ancak gününde olmayan Bill, bu toplara kötü, daha doğrusu sert vuramayınca, gol şanslarını yitirdiler. Mbah ve Iroque bir şeyler yapmaya çalıştılar ama iyi kapanan Düzkaya savunması onlara gol şansı vermedi.

Yeşilova, Salih ve Mejdi ile göbeği kontrol etti ama İsmail Kone ve C. Tcham, hem hızlı futbolcular, yani çok rahat adam geçebiliyorlar, hem de tek vuruşlarda başarılı oldular. Mustafa ile Memduh da kanatları kapatamayınca, Düzkaya berabere bitirmeyi düşündüğü karşılaşmadan galibiyetle dönmesini başardı.

Maçtan çok bu saha ön plana çıkıyor. Karaoğlanoğlu Stadına futbol maçından çok “Kafes Döğüşü” yakışır. Tribünleri tamamen kapatan tellerden ve direklerden bir şey görebilene aşk olsun. Zemin sentetik olduğu için sakatlıklar inanılmaz derecede çoğalıyor. Futbolcular maç boyunca yerden kalkamayınca, seyirciler numara yapıyorlar diye onları gırgıra alıyorlar. Lapta sahası bildiğim kadarıyla gayet iyi durumda. Niye orada oynamıyor Yeşilova?

Hakem Hüseyin Eyyüpler, iyi fizikli genç bir hakem. Kafaya darbe almayan futbolcu için maçı durdurması çok gereksiz bir hareket. Düzkaya oyuncusu yerde kaldı. Sol kanatta Yeşilova belki de nadir yakaladığı bir boşluk yakalamış, tam pozisyona girecekler “Düt” oyunu durduruyor, atak kesilmiş oluyor. Bunu dün sıklıkla yaptı. Futbolcu dışarı topu atmıyorsa, sen oyunu kesme kardeşim. Hem taraftarları sinirlendiriyorsun, hem futbolun devamlılığını bozuyorsun.      

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.