banner913
banner932
banner1012

Bu Kez Başarmışlar


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 13 Eylül 2019, 11:51

Doğan T. Birliği, her sezon yaptığı yabancı transferler konusunda hayal kırıklığı yaşayan takımlar arasında belki de en önde gelenler arasında yer alırdı.

Bu kez Turna’yı gözünden vurmuşlar!

Kanatta oynayan Billy Michael de, forvette oynayan Weston ve Diop da ilk maçları olmasına rağmen müthiş oynadılar. Billy üçüncü golde Selim’e “Al da at dedi” Weston ilk golde Diop’a asist yaptı, ikinci golü duran toptan gol yaptı. Diop ise, önce Weston’un, sonra da Kenan’ın asistlerini boşlamadı ve birbirinin kopyası iki pası gol yaptı.

Serhan ve Ahmet savunmanın göbeğinde hatasız oynadılar. Ne John Okoli, ne de J. Obidiaso’ya gol şansı vermediler.

Doğan, orta sahayı kullanarak gol yollarını açmak yerine, savunmada kazanılan topları hızla ileri göndererek gol aradı, buldu da… Orta sahada Erdinç yaşının gereği yavaş kaldı. Sarı kartı da görünce, ikinci yarı oyundan alındı. Zaten etkili de oynamadı.

Selim, istekli oyununu golle de süsledi. Çok koştu, yerini ikinci devrede Kenan’a bıraktı. Çağrı’nın sakatlığına, yeni transfer Salih Güvensoy'un sakatlığı da eklenince, Aydın savunmanın sağında oynamak zorunda kaldı. Onlar da takıma katılınca, rotasyona girecek futbolcu sayısı çoğalacak, işte o zaman Doğan’ın gerçek gücünü göreceğiz.

Göçmenköy, forvete John Okoli gibi iki sezonun golcü ismini alınca gol yollarını çözeceğini sanmış olabilir. Ama ona top taşıyacak futbolcu olmayınca, John gibi Joseph Obidiaso da etkili olamadılar. Üstelik karşılarında ülkenin en iyi stoperlerinden ikisi olunca…

Kemal Uçaner de Erdinç gibi yaş gereği koşamıyor, dolayısıyla topu kaybettiğinde geriye katkı koyamıyor. Takımını çıkana kadar adeta on kişi oynattı. Yeni transferlerden Laval da stoperde Weston ve Diop karşısında zor durumlar yaşadı. Onların hızlı oyunu karşısında aciz kaldı. Aynen Rahmi gibi…

Göçmenköy bu oyun tarzı ve futbolcular ile belki ligin iddiasız takımları karşısında başarı olabilir. Ama hızlı oynayan, Doğan gibi etkili gol ayaklarına sahip takımlar karşısında başarılı olması çok zor.

Hakemlerimiz gayet iyi başladılar. Süper Kupa gibi, bu karşılaşmada da hakem üçlüsünü çok beğendim. Dilerim hep böyle gider.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.