banner913
banner932
banner1012

BİZİM HAYIRLARIMIZ


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 11 Ekim 2015, 14:43

Gerek Rum liderlerinin açıklamalarında, gerekse Rum anketlerinde, Rumların, “Türk Ordusu gidecek, KKTC ortadan kalkacak, Rum göçmenlere geri Kuzeye dönecek, ‘yerleşikler gidecek.” gibi kabul edilemez isteklerin sürekli seslendirildiğine tanık oluyoruz. Onların başta gelen “Ohi” leri bunlar... Şimdi biz kendi hayırlarımızı veya isteklerimizi  sıralayalım.

1.      Herhangi bir çözümde KKTC bağımsız, egemen Devleti tanınacak ve var olmaya devam edecek.

2.      Adadaki barışın tek güvencesi olan Türk Ordusu, KKTC Devletinin ve halkının güvenliğini korumaya devam edecek ve KKTCde kalacak.

3.      İkide bir şu sınır kapısı, bu sınır kapısı da açılsın yok... KKTC topraklarını içine alan sınırlarda, sınır kapılarında Rumlar ve diğer yabancılar kimlik veya pasaport göstererek KKTCye girebilecekler. Yeni, yeni sınır kapılarının açılması sadece Rumlara hizmet eder. Rumların yeni sınır kapılarının  açılması istekleri, adayı “birleştirmek” ve bizi “federasyon”un azınlık-küçük ortağı yapmak için uygulamaya koydukları planın, stratejinin bir parçasıdır. 

4.      “Bireşik Kıbrıs” içinde  ve Rumlarla içiçe yaşamayı kabul edemeyiz.. İki bağımsız, egemen devlet yanyana  kalmalıdır.

5.      Mülkiyet sorunu sadece ve sadece iki tarafa da tazminat ödemekle çözümlenecektir. Bu konuda başka hehangi bir çözüm yoluna hayır diyoruz. İşte şimdilik sadece 5 tanecik istek...

 Hade bakalım kiriye Kasulidis.  “Akıncı ile çözmezsek kimseyle çözemeyiz.” gibi bir açıklama   yapan Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis, belli ki Sn. Akıncıya her nedense  çok güveniyor. Öyle kolay değil. Sn. Akıncı masada KKTC Devletini temsil eden KKTC Cumhurbaşkanı olarak oturmaktadır. Ancak Sn. Akıncının KKTC Cumhurbaşkanı olarak ve KKTCyi temsil eden KKTC  Cumhurbaşkanı olarak, KKTCden ve KKTCnin bağımsız, egemen statüsünden halâ hiç söz etmemesinin nedenini anlayamıyoruz.   Bu, bence bizim politikamızı zayıflatan bir durum. Onlar devlet biz ise toplum....Bu  imaj yaratılmış. Bu imajı silmek ve KKTC Devletinin bağımsız, egemen statüsünü ortaya koymak lazım. Bunda korkacak, çekinecek bir durum yok... Yoksa yanlış imaj ile dünya, BM, AB, vs. vs., Kıbrıs Türkünün 32 yıllık bağımsız, egemen devletini ciddiye almazlar. Hatta Rumlarla Türklerin federal bir çözümle birleşmek istedikleri imajı daha da güçlenir. Eeee... KKTC Devleti ne olacak ? İşte sorun burada...

 

Sn. Akıncı 32 yıllık bağımsız, egemen  KKTC Devletinin, bağımsız, egemen statüsünün devam edeceğini açıklamalı. “İki kesimli federal” çözüm ile bu iş çözülmez. Bağımsız, egemen statümüz giderse kaybımız büyük olur...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.