banner913
banner932
banner1012

Bir bayram böyle geçti


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 03 Ağustos 2020, 12:06

Bu gün Kurban bayramının son günü!
Bayram tatili süresince Kıbrıs'ın Türkler tarafından fethinin 478 ci, TMT nin kuruluşunun 61 ci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının kuruluşunun 43 cü yılı kutlandı.
Geçmişle mukayesesi yapıldığında üçlü bayramımızın pek ilgi görmediği, daha da ileri giderek KKTC'deki bazı siyasi kanatların kutlamak bir yana mesaj yayımlamak zahmetine bile girmediği görüldü.
Kıbrıs toplumunun geçmişine bu denli ilgisiz duran kesimlerin bir süre sonra gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halktan hangi yüzle oy talep edeceklerini doğrusu çok merak ediyorum.
Ne var ki buna benzer tavırları geçmişte de gördük!
Yüzleri hiç kızarmadan meydanlara çıktılar ve vatandaştan oy istediler, destek talep ettiler.
O milli hasletlere duyarlı kesimlerden bunun hesabını soran, sorabilen çıktı mı?
Tavır koyan oldu mu? Olmadı!
Kendimizi Kurban bayramının rehavetine kaptırmış “tatil” yaptık!
Tatile kendimizi o denli kaptırdık ki, devletin vatandaşı soyguncuların eline bırakmasına bile ses çıkaramadık.
Dileyen dilediği fiyat uygulamalarını yaptı, kasaplar et fiyatlarını yukarılara çıkarabildiği kadar çıkarttı, manavı börülceyi altın niyetine tarttırdı.
Bir devlet yetkilisi çıkıp ta bunun nedenlerini araştırdı mı?
Bir süre önce akaryakıta sessiz sedasız zam yapıldı.
Akaryakıta yapılan zamdan sonra, aynı miktardaki benzini 20 TL farkla satan benzin istasyonlarını denetlemekten bile aciz kaldık!
Kimselerle bu konularda polemiğe girmeye niyetim yok!
Ne var ki yaşadıklarım bana çarşıda, pazarda yeterli denetimlerin yapılmadığını, benzin istasyonlarında pompa kontrollerinin sıkça yapılmadığını haykırır konumdadır.
Yok eğer yapılıyor gösteriliyorsa işin içinde başka, başka şeyler vardır.
Bir süre sonra seçim yasakları başlayacak, siyasiler sözünü ettiğim denetim uygulamalarını tamamıyla askıya alacaklardır.
Kimseleri gücendirmemek adına vatandaşı soyguncuların kucağına atacaklar bir oldu bitti içinde yapılanlar kardan sayılacaktır.
Geçmişte de benzer uygulamalar yaşandı.
Alınamayan köklü önlemler sayesinde bu gün devlet otoritesi maalesef tartışılır durumlara getirildi. Bütün bunlar sistemin sakatlığını ortaya koydu ama bu güne kadar dikkatlere alan olmadı.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.