banner913
banner932
banner1012

“Yapay zeka, geleceğin dünyasını şekillendirecek”

banner1020

YDÜ Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti Araştırma Merkezi Direktörü ve derginin genel yayın yönetmeni Prof. Dr. Fadi Al-Turjman, “Yapay zeka, robotik ve nesnelerin interneti ile desteklenen pek çok cihaz ve sistem de geleceğin dünyasını şekillendirecek” dedi

banner974
“Yapay zeka, geleceğin dünyasını şekillendirecek”

banner971

 
Gelecekte yaşayacağımız dünyayı şekillendirecek en önemli alanlardan olan yapay zeka, nesnelerin interneti ve robotik teknolojileri, şimdiden heyecan verici uygulamalara olanak sağlıyor. İş ve üretim süreçlerinden günlük hayata kadar pek çok alanı dönüştürmeye başlayan bu teknolojiler ile ilgili bilimsel çalışmalar ise gelecekte hayata geçecek uygulamaların sınırsızlığını ortaya koyuyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Enstitüsü’nun hazırladığı “Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti” dergisinin ilk sayısı da sağlıktan görüntüleme teknolojilerine; psikolojiden duygu analizine kadar pek çok alanda yapay zeka destekli uygulamalarla ilgili çok önemli makaleler içeriyor.
Londra merkezli uluslararası derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2022 Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda “Mühendislik” ve “Bilgisayar Bilimleri” alanında dünyanın en iyi ilk 250 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, eğitim vizyonunda çok önemli yer tutan yapay zeka ve robotik teknolojileri ile ilgili araştırma çalışmalarına devam ederken, bu alandaki akademik birikimi pratiğe dökecek projeler üzerinde de çalışıyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti Araştırma Merkezi Direktörü ve derginin genel yayın yönetmeni Prof. Dr. Fadi Al-Turjman, ilk sayısını yayınladıkları dergide, yapay zeka, robotik ve nesnelerin interneti alanlarında yapılan disiplinlerarası çalışmalara yer verdiklerini söyleyerek “Günümüzde bilimsel bilginin uygulamaya dönüşmesi hayati bir öneme sahip. Yapay zeka, robotik ve nesnelerin interneti ile desteklenen pek çok cihaz ve sistem de geleceğin dünyasını şekillendirecek. Biz de dergimizde bu dönüşümün izlerini takip etmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Derginin ilk sayısı için dünyanın farklı üniversitelerinden 50 makale başvurusu aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Fadi Al-Turjman, “Amacımız nicelikten çok niteliği yükseltmek olduğu için bu makaleler arasından çift kör hakem uygulaması ile seçtiğimiz 5 makaleyi yayınladık” ifadesini kullandı.
"Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti" dergisinin ikinci sayısı için hazırlıklara başladıklarını da belirten Prof. Dr. Al-Turjman, Haziran 2022’de yayınlayacakları ikinci sayı ile birlikte dergilerinin uluslararası indekslerde taranması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti. 
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.