banner913
banner932
banner1012

Nobel ödüllü bilim adamından kafa karıştıran iddia

banner1020

Fransa'da Nobel Ödüllü virolog Profesör Luc Montagnier, Covid-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2 virüsünde AIDS'e yol açan virüsten parçalar olduğunu iddia etti. Virüsün bu nedenle ancak laboratuvarda üretilmiş olabileceğini öne süren Montagnier'in açıklamaları tartışmalara neden oldu

banner974
Nobel ödüllü bilim adamından kafa karıştıran iddia

banner971

Corona virüsünün laboratuvar ortamında üretilip üretilmediğine yönelik tartışmaya Fransız bilim imsanı Profesör Luc Montagnier de katıldı. Fransız basınına konuşan Montagnier, SARS-CoV-2 virüsünün genlerinde (RNA’sında), HIV RNA’sına ait parçaların bulunduğunu söyledi.

‘AŞI İÇİN OLABİLİR’

Euronews’ün aktardığına göre 2008’de Nobel Tıp Ödülü alan araştırmacı, “Araştırmalarımızda bu virüsün değiştirildiği sonuçlarına vardık. Yarasadan gelen klasik bir virüs modeli var. Bu modelin üzerine HIV kesitleri eklenmiş” şeklinde konuştu. Kimin bu değişikliği yaptığını bilmediğini ama Wuhan’daki laboratuvarda üretilmiş olabileceğini söyleyen Montagnier, amacın “belki de yeni virüsü AIDS’e karşı aşı çalışmalarında kullanmak” olduğunu belirtti.

Corona virüsünün laboratuvarda üretildiği iddiaları daha önce de çok defa dile getirildi. Montagnier’in açıklamaları bu nedenle bilim dünyasında tartışma yarattı.

‘BAŞKA TÜRLERDE DE VAR’

Paris’teki Pastör Enstitüsü’nde araştırmacı virolog Etienne Simon-Lorière, Montagnier’in çıkışı için, “Bu anlamsız. Söz konusu parçalar, aynı ailede bulunan diğer virüslerde de var, doğadaki diğer corona virüsü türlerinde de var. Bir kitaptaki bir kelime başka bir kitaptakine benziyorsa, bu kelimenin diğer kitaptan alındığını söyleyebilir miyiz?” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar virüs üzerine araştırma yapan Montagnier, AIDS’e neden olan HIV virüsünün keşfi için 2008 yılında Nobel Tıp Ödülü’ne layık görülmüştü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.