banner913
banner932
banner1012

NASA’dan Mars’ta garip keşif: Gerçeği öğrenen şaştı kaldı

banner1020

NASA, Mars'ın yüzeyinde inceleme yapan Perseverance mekiğinden elde edilen görüntüleri kamuoyu ile paylaştı. Jezero Krateri'nde bulunan gümüş renkli obje ise şaşkınlık yarattı.

banner974
NASA’dan Mars’ta garip keşif: Gerçeği öğrenen şaştı kaldı

banner971

 

 

 ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars’ta incelemelerde bulunan mekik Perseverance’ın elde ettiği görüntüleri kamuoyu ile paylaştı.

Görüntülerde dikkat çekici parlak gümüşi renkte bir obje ise tartışma yarattı. Paylaşılan görüntülerde başta tanımlanamayan obje Jezero Krateri’ndeki iki kayanın arasında görülüyor.

Başta bunun Mars’a özgü bir cisim olduğunu tahmin eden uzmanlar daha sonra incelemeleri tamamlayarak bu materyalin Dünya’dan olduğuna kanaat getirdi.

Yetkililer Twitter hesabı üzerinden yaptıkları açıklamada bu “keşif” ile ilgili konuştu. Uzmanlar, “Ekibimiz beklenmedik bir keşifte bulundu. Bu, 2021’de Mars’a aracın iniş yaptığı sırada kullanılan füze güdümlü araçtan kalma termal bir battaniye parçası” açıklamasını yaptı.

Geçen yılın Şubat ayından beri Kızıl Gezegen’de olan araçtan bu “çöpün” düşmesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar Mars’ın da insan yapımı çöplerle kirletilmesine tepki gösterdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.