banner913
banner932
banner1012

İşte telefonunuzun şarjıyla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar

banner1020

Telefonun şarjı bitmeden yeniden şarj etmenin bataryaya zarar verdiği söylenir. Megapiksel ne kadar yüksekse çekilen fotoğrafların o kadar iyi çıkacağı belirtilir. Peki bu söylenenlerin ne kadarı doğru?

banner974
İşte telefonunuzun şarjıyla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar

banner971

 İşte telefonunuzun şarjıyla ilgili doğru bildiğiniz yanlışlar... 

undefined 

Yanlış: Telefonu gece şarjda bırakmak ömrünü azaltır!

Doğrusu: Telefonunuz sandığınızdan daha akıllıdır. Tamamen şarj olan bir telefon -en basit anlatımıyla- şarj olmayı bırakır. Yani pil dolumu gerçekleştiği andan itibaren şarjla pilin ilişkisi kesiliyor diyebiliriz. Fakat bu, telefonunuzu her gece, bütün gece şarjda bırakın anlamına da gelmesin. Telefonunuzun pili, telefon şarjı %40 ve %80 arasında tutulduğunda daha fazla dayanır 

undefined 

Yanlış: Orijinal olmayan şarj cihazları pile zarar verir!

Doğrusu: Taklit olmadığı takdirde, onaylanmış markaların ürettiği ama orijinal olmayan şarj cihazları cihazınıza zarar vermez. Tanınmış markaların ürettiği şarj cihazlarını gönül rahatlığıyla satın alıp kullanabilirsiniz. Bu markaların şarj performansı asla orijinalleri gibi hızlı olmasa da, cihazınıza asla zarar vermezler. Çakma şarjlardan ise uzak durun 

undefined 

Yanlış: Arada bir telefonu kapatmaya hiç lüzum yok!

Doğrusu: Her ne kadar bir makine olsa da, telefonunuzun da arada bir nefes almaya ihtiyacı vardır. Apple’dan bir uzman, pil ömrünü uzatmak için arada bir belli sürelerle telefonun kapalı tutulmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar, Android cihazlar için de telefonunuzu haftada en az bir kere kapatmanızın pil ömrünü uzattığını belirtiyorlar.

undefined 

Yanlış: Tamamen bitene kadar telefon şarj edilmez!

Doğrusu: Telefonunuzu zaman zaman “süper şarj” etmek yerine her gün azar azar şarj etmelisiniz. Samsung ve Apple cihazlarında kullanılan Lityum-ion piller belli bir şarj seviyesinde daha verimli çalışır.Eğer şarj etmek için pilinizin %0′a düşmesini bekliyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Her pilin belli bir şarj edilebilme sayısı vardır ve pil tamamen tükendiği her sefer sayaçtan bir sayı daha eksilir. Her pilin belli bir şarj edilebilme sayısı vardır ve pil tamamen tükendiği her sefer sayaçtan bir sayı daha eksilir. 

undefined 

Yanlış: Telefon şarj olurken kullanılmaz!

Doğrusu: Taklit bir şarj cihazı kullanmadığınız sürece şarj olan cihazınızı kullanmanızda hiç bir mahsur yok. Bu doğru sanılan yanlışın arkasında aslında ürkütücü bir hikaye var.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.