banner913
banner932
banner1012

Girne’de basketbol coşkusu yaşandı

banner1020

Girne’de düzenlenen 3X3 turnuvalarının ilkinde renkli görüntüler ortaya çıkarken, heyecanlı maçlar oynandı

banner974
Girne’de basketbol coşkusu yaşandı

banner971
KKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen 3X3 turnuvalarının ilki Girne’de gerçekleştirildi.
FIBA onaylı özel bir zeminde, 3X3 resmi müsabaka topunun kullanıldığı ve kalabalık seyirci eşliğinde yapılan turnuva 4 gün boyunca Ramadan Cemil Meydanı’nda oldukça renkli görüntülere sahne olurken, canlı yayınları, elektronik skor bordu, çevre düzenlemesi ile tam puan aldı. Turnuvada oyun alanına girişlerin sağlık kurallarına uygun şekilde Adapass kontrolü ile olurken Basketbol Federasyonu’nun getirdiği yeniliklerin son halkasını oluşturdu.
TBF’ye bağlı hakemlerden olan ve 3X3 turnuvası konusunda eğitim almış önemli bir isim olan Murat Ciner’in de düdük çaldığı turnuvanın finalleri gerçekleştirildi.
Final maçlarını Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Armağan Candan, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Deren Oygar, Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren ve diğer yetkililer takip etti.
Girne Belediyesi, Gençlik Dairesi, Asbank, Under Armour, KKTC Sağlık Bakanlığı, Niyazi’sRestorant, Hediyem Su, İntergaz ve İş Kıbrıs’ın katkıları ile düzenlenen turnuvanın sonunda 4 kategoride şampiyon olanlara toplam 10 bin TL değerinde Under Armour Hediye çekleri takdim edildi.
U 15 Kategorisinde 99 Problems, U 17 Kategorisinde Darbeli Matkap, büyük erkeklerde Girne Merkez, masterlerdeHalos takımlarına hediye çeklerini Asbank Yönetim Kurulu Başkanı Taştan Altuner, Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Deren Oygar ve Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren verdi.
Mevlit: Sırada Lefkoşa var
Turnuva sonunda bir konuşma yapan Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, çok keyifli bir turnuva olduğuna vurgu yaparken, katkı koyan kuruluşlara ve yoğun emek sarf eden yönetim kuruluna teşekkür etti. Mevlit, 3X3 organizasyonunun bir sonraki durağının Lefkoşa olacağını ve zaman kaybetmeden çalışmaları başlatacaklarını dile getirerek, aynı coşku ve güzellikte bir turnuva organizasyonuna imza atacaklarını dile getirdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.