banner913
banner932
banner1012

Yakın Doğu Koleji Ara Dönem Kayıtları Başladı..

banner1020

Örgün eğitimde ülkemizin öncü kurumlarından olan  Yakın Doğu Koleji ara dönem kayıtları başladı.250 kişilik deneyimli öğretmen kadrosuyla ve teknolojik anlamda donanımlı altyapısıyla her yıl  1500...

banner974
Yakın Doğu Koleji Ara Dönem Kayıtları Başladı..

banner971

Örgün eğitimde ülkemizin öncü kurumlarından olan  Yakın Doğu Koleji ara dönem kayıtları başladı.250 kişilik deneyimli öğretmen kadrosuyla ve teknolojik anlamda donanımlı altyapısıyla her yıl  1500 öğrenciye eğitim veren Yakın Doğu Koleji ara dönem öğrenci kayıotlarına başladı. 


Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk toplumunun eğitim yaşamında ayrı bir yeri olan Yakın Doğu Koleji örgün eğitime getirmiş olduğu yeniliklerle ön plana çıkıyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılında IPAD destekli eğitime geçerek Kıbrıs’taki örgün eğitimde bir ilki gerçekleştiren Yakın Doğu Koleji ÖSS’de, IGCSE’de ve dil eğitimlerindeki başarılarıyla da dikkat çekiyor. 


Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan yaptığı açıklamada Yakın Doğu Koleji olarak eğitimdeki ve eğitim teknolojilerindeki güncel gelişmeleri yakın takip ettiklerini belirterek 2013-2014 eğitim öğretim yılında Ipad destekli eğitime geçerek zamanı eğitim alanında doğru, hızlı ve en verimli şekilde kullanmayı, öğrencilerinin yüksek kalitede, yüksek performansla eğitim almalarını sağladıklarını ifade etti. Dönem sonu yapılan değerlendirmelerde Ipad destekli eğitim ile öğrencilerin akademik başarılarına %30 katkı sağlandığının belirlendiğini, bu nedenle Ipad destekli eğitimi ülkeye getirmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. Işılay Arkan Ipad destekli eğitimin daha yaygınlaştırılacağını da müjdeledi.


Işılay Arkan, Yakın Doğu Koleji öğrencilerinin uluslararası sınavlarda büyük başarılar elde ettğini vurgulayarak en önemli eğitim amaçlarından birinin öğrencilerini bir yandan topluma her alanda ve düzeyde hizmet yaklaşımıyla hazırlamak olduğunun belirtti. Arkan,  bu amaç doğrultusunda  öğrencilere gerekli olan akademik ve sosyo-kültürel donanımı en üst düyeyde sağladıklarının da altını çizdi. Yakın Doğu Koleji öğrencilerinin gerek ÖSS, gerekse IGCSE sınavlarında üst düzey başarılar gösterdiklerini ifade eden Arkan, bu başarıların kendilerini gururlandırdığını söyledi. Yakın Doğu Koleji olarak uluslararası dil sınavlarında da öğrencilerin önemli başarılar elde ettiğini, Ket Pet, Flyers, Maarif Sertifikası ve IELTS sınavlarında çok yüksek puan aldıklarını belirten Arkan, kolej olarak sadece İngilizce ile yetinmediklerini ikinci ve üçüncü dili de öğrencilerine kazandırdıklarını vurguladı.  Fransızca ve Almanca’ya büyük önem verildiğini, uluslararası Almanca ve Fransızca dil sınvalarında da öğrencilerin yüksek puanlar aldığını açıklayan Arkan, bunun Yakın Doğu Koleji’nin önemli bir farklılığını oluşturduğunu söyledi.


Işılay Arkan, Yakın Doğu Koleji mezunlarını yakından takip ettiklerini, gerek ülkede gerekse dünyanın farklı ülkelerinde üniversite eğitimi gören mezunların son derece başarılı olduklarını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Yakın Doğu Koleji mezunlarının toplumumuzun düşünce dünyasında söz sahibi gençler olarak ülkemizin yarınlarını tasarlarken, kendilerine özgü duruşları ve eğitimlerinden aldıkları özgüvenle Kıbrıs Türk toplumunun gelişiminde öncülük yapacaklarına olan inancını dile  getirdi. 


Yakın Doğu Koleji ara dönem öğrenci kayıtlarının başladığınıbelirten Işılay Arkan, tüm halkımızı Yakın Doğu Koleji imkanlarını görmeye davet etti

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.