banner913
banner932
banner1012

K.T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası: Geldiğimiz nokta sorunları çözmez

banner1020

Vakıf mal varlıklarının restorasyon’unun toplumumuzdaki üretici güçleri dışlayarak, hiçe sayarak bir protokol ile dışarıya ihale edilmiş olması, nedeni ne isterse olsun kabul edilebilir değildi. Nitekim odamız...

banner974
K.T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası: Geldiğimiz nokta sorunları çözmez

banner971

Vakıf mal varlıklarının restorasyon’unun toplumumuzdaki üretici güçleri dışlayarak, hiçe sayarak bir protokol ile dışarıya ihale edilmiş olması, nedeni ne isterse olsun kabul edilebilir değildi. Nitekim odamız konuyla ilgili hassasiyet ortaya koyan tüm örgütlerle mücadelesini ortaya koyarak, konunun başbakan tarafından yeniden ele alınmasını sağlamıştır. Geldiğimiz nokta elbette ki ne genel olarak ülkedeki sorunların ne de özelde inşaat Sektöründe çalışanların; kalpçısının, tesisatçısının, demircisinin, mühendisinin sorunlarının çözümü için yeterli bir hamle değildir. Söz konusu olan toplumdaki hassasiyetlerin fark edilmiş olması, dikkate alınmasıdır. 

 

Bugünden itibaren yapılması gereken işimizi, mesleğimizi, becerimizi ortaya koyabilecek, işsizliği giderecek, ekonomideki adaleti sağlayacak hamleleri gecikmeden atabilmektir. Her zaman vurguladığımız gibi toplumun üretici gücünü geliştirmeyi hedeflemeyen politikalar, bugüne kadar olduğu gibi yıkımı artırmak dışında bir işe yaramaz. Esas olan budur.

 

Kurallarını ortaya koyarak, ürettiğimizi, üretebildiğimizi tüketmek, mesleğimizi, işimizi yapmak, hizmetleri yürütmek, mevcut çürümüş yapımızı kırmanın, içene düşürüldüğümüz kaostan çıkmanın, yeniden yapılanmanın, yönetmenin - yönetebilmenin yegane yoludur.

 

Hükümeti bu noktalarda adım atmaya, irade ortaya koymaya davet ediyoruz. Hükümetin mevcut haliyle devam eden politikalarının,  değiştirmeye yetmeyeceğini, iyiye götüremeyeceğini bir kez daha vurgulama gereği duyuyoruz.

 

 

Odamız yaptıklarıyla,  üslendiği sorumluluklarla mücadelesini toplumsal temelde yükseltmeye devam edecektir. Bugüne kadar yaptıklarımızdan aldığımız güçle bu ülkeyi yeniden kazanabileceğimizden hiçbir kuşkumuz yoktur. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.