banner913
banner932
banner1012

K.T. Esnaf ve zanaatkarlar Odası eylem hazırlıklarına başladık

banner1020

  Bir süre önce KKTC’de bulunan vakıf  kültür varlıklarının restorasyon işlerinin yürütülmesine ilişkin bir protokol imzalandı. Adına da “işbirliği protokolü” dendi. İmza...

banner974
 K.T. Esnaf ve zanaatkarlar Odası eylem hazırlıklarına başladık

banner971

 

Bir süre önce KKTC’de bulunan vakıf  kültür varlıklarının restorasyon işlerinin yürütülmesine ilişkin bir protokol imzalandı. Adına da “işbirliği protokolü” dendi. İmza koyanların TC tarafında T.C Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC tarafında ise Başbakan sıfatı ile Sn. Yorgancıoğlu var.

Her şeyden önce bu protokolün imzalar atıldıktan sonra bilgimize geldiğini dolayısı ile tümüyle tepeden olduğunu vurgulamak gerekiyor. Ayrıca adına “işbirliği protokolü dendiği halde, taraflardan biri olan KKTC’de yaşayan topluma, restorasyon işlerinin yürütülmesinde hiçbir rol verilmiş değil. Molozu, enkazı, “temizlikçilik” bir de odacılık hariç.

Bunun anlamı gayet açıktır. Bu ülkenin mimarı, mühendisi, makinecisi, tesisatçısı, boyacısı – duvarcısı, müteahhidi, taşeronu –esnafı zanaatkarı ustası iş bilmez, ya da yokturlar. KKTC’deki üretici güçlerle; emek, beceriyle herhangi bir iş yapılamaz, olanı da değersizdir. Yapamazsınız, yönetemezsiniz, hatta öğrenemezsiniz…

Bu kadarla da kalınmıyor. Yasalar hiçe sayılıyor. Yasalarla kurulan odalar, birlikler, kurumlar baypas ediliyor.

Hal böyle olduğu halde, Sn. Yorgancıoğlu ısrarını sürdürerek, yaptığı açıklamalarla gaf üstüne gaf işliyor. Geçen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bütçe dışındaki bir paradan yararlanmak için söz konusu protokolü imzaladıklarını ifade ederek savunma yapıyor.

Bu toplumun, bütçe dışında, bütçeleştirilmemiş bir kaynak sağlanması halinde, “boyun eğmek” dışında başka türlü bir seçeneğinin olmadığını ima ediyor.  Sn. Yorgancıoğlu, açıkçası kaynak gelsin de nasıl olursa gelsin gibi bir anlayışla yine karşı karşıyayız. Bugüne kadar yaşadığımız yapısal çürümenin temelinde bu anlayışın olduğu aşikar olduğu halde sn. Başbakan bunu görmezlikten geliyor.

Açıkçası “vay düşürüldüğümüz duruma”.

İşlerini görmeyen, işlerini-mesleklerini yürütmeyen toplumların, işini- becerisini, mesleğini dışarıya ihale edenlerin geleceği asla olamaz. Çıkmaz da tam bu noktadadır.

Başbakanı bir kez daha attığı imza hususunda düşünmeye, imzasını geri çekmeye davet ederken, her zamanki gibi sorumluluğumuzu yerine getirmek için eylem hazırlıklarını başlattığımızı, duyarlı tüm kesimlerle birlikte Çarşamba günü toplumsal taleplerimizle sokakta olacağımızı duyururuz.

 

                                                                                                  K.T. Esnaf ve zanaatkarlar Odası

                                                                                                             Yönetim Kurulu (a)

                                                                                                                     Başkan

 

 

 

                                                                                                               Mahmut Kanber

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.