banner913
banner932
banner1012

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Dr. Fazıl Küçük için mesaj yayınladı.

banner1020

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 31. ölüm yıldönümü kapsamında mesaj yayınladı. Kıbrıs TMT Mücahitler...

banner974
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Dr. Fazıl Küçük için mesaj yayınladı.

banner971

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 31. ölüm yıldönümü kapsamında mesaj yayınladı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora mesajında, Dr. Fazıl Küçük’ü ölüm yıldönümünde sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, onun Kıbrıs Türk halkını İngiliz Sömürge idaresine karşı örgütleyen ve ömrünü bu dava uğruna harcayan kişi olduğunu kaydetti.

“Atatürkçü ve ilerici genç bir doktor olarak başladığı çalışma hayatında hep Kıbrıs Türk halkının haklarını ve özgürlüğünü savunmuştur. Doktorluk mesleğinin yanında kalemiyle ve kurduğu “Halkın Sesi Gazetesi” ile de kısa zamanda Kıbrıs Türk halkının sevgi ve saygısını kazandı. Alçak gönüllü ve halk adamlığı O’nun en büyük meziyeti idi. Eğitime, bilime ve gençliğe büyük önem veriyordu. Köy köy geziyor ve halkın sorunlarıyla yakından ilgileniyordu. Bir taraftan da en büyük silahı olan Gazetesiyle, sömürge idaresiyle de boğuşuyordu. Köylerden başlayarak halkın uyanışını ve teşkilatlanmasını sağladı. Türk Aile Mahkemesinin kuruluşu, Türk Tali Okullarının açılışı, Müftülük makamının yeniden yapılandırılması ve Evkafın Türk halkına devri O günlerin zor şartlarında elde ettiği önemli başarılardır” diyen Bora, onun dava arkadaşı, Kurucu Cumhurbaşkanı  Rauf R. Denktaş’la birlikte halkı direnişe hazırlayıp Anavatan Türkiye ile uyumlu ilişkiler yanında, Türkiye’nin katkı ve desteğini sağladığını anımsattı.

Bora, Kıbrıs Türk halkının Dr. Fazıl Küçük’ü daima gönlünde ve Kıbrıs Türk tarihinde yaşatacağını da vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.