banner913
banner932
banner1012

İnşaat Müteahhitleri Boykot ve Eylemine Destek Sürüyor

banner1020

  Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) nin başlattığı ihaleleri boykot eylemi ve 28 Ocak’ta yapılcağını duyurduğu genel eyleme paydaş kuruluşların desteği sürüyor. Lefkoşa İnşaatcılar...

banner974
İnşaat Müteahhitleri Boykot ve Eylemine Destek Sürüyor

banner971

 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) nin başlattığı ihaleleri boykot eylemi ve 28 Ocak’ta yapılcağını duyurduğu genel eyleme paydaş kuruluşların desteği sürüyor.

Lefkoşa İnşaatcılar – Yapsatcılar ve Altyapıcılar Derneği (LİYAD) dün yaptığı açıklamada boykot ve eylem için KTİMB’ne tam destek verileceği bildirildi.

Türkiye Vakıflar İdaresi ile KKTC Vakıflar Dairesi’nin tarihi eserlerin restorasyonuna ilişkin ihalelerin Türkiye’de açılmasını da öngören protokole imza atan Başbakan Yorgancıoğlu ve Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal’i istifaya davet eden LİYAD Başkanı Hulusi Harper açıklamasında şunları söyledi:

 

“ Vakıf mallarının restorasyon ihalelerinin Türkiye’de açılmasına Lefkoşa inşaatçılar, yapsatçılar ve alt yapıcılar derneği olarak şiddetle kınıyoruz. Hükümetimizin Türkiye hükümeti ile yapmış olduğu bu anlaşma inşaat sektörüne büyük bir darbe vurmuştur. Bu sektörde yıllarca restorasyon işleri yapan arkadaşlarımız ve Avrupa birliği ihaleleri de dahil olmak kaydıyla büyük başarı kazanmış meslektaşlarımız adına hicap vericidir. Kendi insanını hiçe sayarak bu anlaşmaya imza atan başbakan Sn Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve vakıflar kurulu başkanı sayın Rauf Ersenal derhal istifa etmelidir. 28  Ocak KTİMB’nin yapacağı eyleme tüm üyelerimiz araçları ile tam destek verecek olup bu anlaşma fesih edilmeden eylem kalkmayacaktır. Tüm kamuoyuna duyurulur” Lha

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.