banner913
banner932
banner1012

Federal Kıbrıs İnisiyatifi ve AKEL Bir Araya Geldi

banner1020

Federal  Kıbrıs İnisiyatifi (FKİ) heyeti AKEL Genel Sekreteri Andros Kyprianou ve AKEL Merkez Yönetim Kurulu üyesi Tombazos Çelebis ile bir araya geldi. Toplantıya katılan inisiyatif temsilcileri AKEL ile FKİ’nin kuruluşu...

banner974
Federal Kıbrıs İnisiyatifi ve AKEL Bir Araya Geldi

banner971

Federal  Kıbrıs İnisiyatifi (FKİ) heyeti AKEL Genel Sekreteri Andros Kyprianou ve AKEL Merkez Yönetim Kurulu üyesi Tombazos Çelebis ile bir araya geldi. Toplantıya katılan inisiyatif temsilcileri AKEL ile FKİ’nin kuruluşu ve Kıbrıs’taki federal çözüm için yapılması gerekenler üzerine konuştular.

AKEL Genel Sekreteri Kiprianou yaptığı konuşmada, süregiden duruma yönelik kaygılarını dile getirdi. Ülkenin kalıcı bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Kiprianou, federal çözüm için çalıştıklarını vurguladı. AKEL federal çözüm konusu içtenlikle savunduğunu ve bu pozisyonda tek başına kalsalar dahi bu konuda taviz vermeyeceklerini belirtti.

Federal Kıbrıs İnisiyatifi adına konuşan Niyazi Kızılyürek ise bu inisiyatifin oluşturulmasındaki temel niyetin çözümden önce veya sonra Federal bir siyasi yaklaşımın oluşturulmasına, bu anlayışın geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Yaklaşımlarının deneyimlenmemiş bir şey olduğunu söyleyen Kızılyürek, toplumun geniş kesimleri ile birlikte hareket edeceklerini, iki toplumlu bir inisiyatif değil, Kıbrıs’taki federalistlerin biraraya gelerek oluşturdukları bir birlik olduklarını vurguladı.

 

FKİ açıklamasında ilerleyen günlerde adanın hem kuzeyinde hem de güneyinde faaliyet gösteren siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile görüşmelere devam edeceklerini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.