banner913
banner932
banner1012

BKP: 19 ile 20 kuruş indirim kabul edilemez

banner1020

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan  “dünyadaki petrol fiyatlarının son 7 ayda yaklaşık %  50 ucuzlamasına karşın  CTP-BG ile DP-UG hükümetinin akaryakıt fiyatlarında...

banner974
 BKP: 19 ile 20 kuruş indirim kabul edilemez

banner971

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan  “dünyadaki petrol fiyatlarının son 7 ayda yaklaşık %  50 ucuzlamasına karşın  CTP-BG ile DP-UG hükümetinin akaryakıt fiyatlarında yalnızca 19 ile 20 kuruş indirime gitmesinin kabul edilemez olduğunu” savundu.

Korkmazhan yaptığığı yazılı açıklaamda, petrol fiyatlarının varil başı 115 dolardan, 49 dolara düştüğünü, CTP-BG ile DP-UG hükümetinin akaryakıtı neredeyse iki misli fiyat ile piyasaya sürmeye devam ettiğini iddia etti.

Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün  elektrikten, gıda fiyatlarına kadar tüm ülke ekonomisine yansıtılması gerektiğini ve hayatın ucuzlatılması gerektiğini vurgulayan Korkmazhan, “Petrol fiyatlarında ne zaman artış olsa bu otomatik olarak fiyatlara yansımaktadır. Düşüşlerin de yansıması gerekmektedir” dedi.

En ciddi ucuzlamanın fuel-oil ile üretimi yapılan elektrik fiyatlarında olması gerektiğinin altını çizen Korkmazhan, 7 aydır elektrikte indirime gidilmediğini ve elektriğin halka bilinçli bir şekilde pahalıya satıldığını ileri sürdü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.