banner913
banner932
banner1012

Bağlantıyı koparmayalım


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 17 Kasım 2022, 23:02

Londra’dan gelen Türk Toplumu Futbol Federasyonu Genç Karması, 16 Kasım 2022 Çarşamba akşamı Lefkoşa Atatürk Stadyumu’ndaydı.
Rakibi, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun oluşturduğu KKTC Genç Milli Takım’dı.
Yeni formalarıyla ilk kez sahaya çıkan KKTC Genç Milli Takımı futbolcuları maç boyunca üstün bir oyun ortaya koyarak karşılaşmadan 6-1 galip ayrıldı.
Genç Millilerimiz daha iyi organize olup üstün bir oyun ortaya koydu.
Bu organizasyonda skordan çok temas önemliydi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 39.yıldönümü dolayısıyla düzenlenen karşılaşmada seyircilerin daha fazla olmasını beklerdim.

Karşılaşma öncesi tribünlerde oturan Tansu Karayel’i gördüm. 1960’lı yıllarda Yenicami’nin klas futbolcularındandı.
Mücahitlik hizmetinde bir dönem beraberdik. Kışla olarak kullandığımız lisenin bahçesinde kendi başına futbol topuyla çalışması gözümün önüne geldi. İlerleyen yıllarda İngiltere’ye gitti. Spora damgasını vurmuş Karayel ailesinin bir ferdi olan Tansu Karayel, orada boş durmadı. Londra’da 1976 yılında kurulan Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun ilk başkanı oldu.
Son yıllarda ülkesine dönen Tansu Karayel’i, Türk Toplumu Futbol Federasyonu unutmadı. Konuk kafile onu da arasına aldı.
Kıbrıs Türk halkının bir parçası Londra’da yaşıyor. Futbol ligleri var. Mağusa Türk Gücü, Gençlik Gücü, Doğan Türk Birliği, Lefke, Mehmetçik, Türkmenköy, Dumlupınar, Yeniboğaziçi gibi kulüp isimleri orada da yaşıyor. Türkiye kulüplerinden Kayserispor, Kasımpaşa isimlerini de duyuyoruz. 
Geçmiş yıllarda futbolda şampiyon olan takımlarımız İngiltere’ye gönderiliyordu. Her iki federasyonun şampiyon kulüpleri orada turnuvaya katılıyordu. İngiltere’deki vatandaşlarımızla dayanışmanın bir örneğiydi bu turnuvalar. Son yıllarda bu organizasyonlardan uzak kalındı.
Uzun aradan sonra Londra’daki kardeşlerimizi yeniden konuk etmek doğru bir davranış. Bu davetin karşılığı olarak şampiyon takımlarımızın sezon sonunda İngiltere’ye gönderilmesi konusu yeniden gündeme gelmeli.
Yurtdışında yaşayan kardeşlerimizle bağlantımızı geliştirmeliyiz. Bu temaslarla hem bağlantımızı kesmemiş, hem de genç sporcularımıza yeni bir vizyon kazandırmış oluruz.  
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.