banner913
banner932
banner1012

Ülkeye gelecek üniversite öğrencileri açıklama bekliyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye yurt dışından ulaşan ülkemizde eğitim hayatını sürdüren bir öğrenci, ülkemizdeki gelişmeleri internet üzerinden takip ettiğini dile getirerek, Kuzey Kıbrıs’ta üniversitelerin yüz yüze mi yoksa online yapılacağının halen kesinlik kazanmadığını anladığını ifade etti.

banner974
Ülkeye gelecek üniversite öğrencileri açıklama bekliyor

banner971
 
 
 
Ancak öğrencilerin şu anda Kuzey Kıbrıs’a gelmeleri için en az bir ay öncesinden bilet kesmeleri gerektiği aksi takdirde iki kat para ödeyerek uçak bileti alacaklarını belirten öğrenci, “Bizler uçak biletini en az 1 ay önceden almazsak, en az 2 kat fiyat ödeyeceğiz. Bu açıdan eğitimin başlamasına son 10 gün kalmış ancak bazı üniversitelerin eğitimi ne şekilde olacağı açıklamadılar” dedi.

YÖDAK’ın bu konuda sitesinde hiçbir açıklama olmadığına dikkat çeken yabancı öğrenciler “Öğrenciler eğitime başlasa bile sağlık alt yapısının hazır olmadığı kanaatindeyim. Önce sağlık sonra ekonomi olmalı” dedi.
Türkiye’deki üniversitelerin tamamına yakınının uzaktan eğitim vereceğini açıkladıklarını ifade eden öğrenciler “Fakat KKTC’den bir aydınlatma yok. Muhtemelen öğrencileri adaya getirip uçuşlar kapatıp dersler online yapılacak deyip orada tutacaklar” diyerek tedirginliklerini bizlerle paylaştı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.