banner913
banner932
banner1012

Sulu tarım can çekişiyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı üretici vatandaşlarımız, ülkemizin son yıllarda yaşadığı büyük kuraklıklar ve yer altı sularının aşırı çekimi neticesinde sulu tarımın adeta can çekişme noktasına geldiğini dile getirerek, sıkıntılarını aktardılar.

banner974
Sulu tarım can çekişiyor

banner971
 
Kurak geçen günler nedeniyle birçok bölgede su kuyularının kuruma noktasına geldiğine dikkat çeken üretici vatandaşlarımız, bunda sadece yağmursuzluğun etkili olmadığını üreticilerin de bilinçsizce kuyu açarak yer altı sularını çekmelerinin de bir diğer sebep olduğunu vurguladılar.
Ülkemizin en çok pazarlanan ürünleri arasında olan patates ekimini yapan üreticilerin bugünlerde tarlalarındaki patatesleri sulamak için adeta perişan oldukları bize ulaşan bilgiler arasında gelirken, diğer kış sebzelerinin de ayni şekilde sulanamadığı ve birçok kış sebzesinin veriminin düşük olacağı bildirilmekte.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.